Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одбројавање "минута" до избора нових директора: Нишки водовод предњачи по ефикасности у протекле четири године!

rssBookmark and Share

18.09.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Још пар дана је остало до завршнице избора 11 директора нишких јавних предузећа.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Време је да се сагледа ликвидност, ефикасност, генерално успешност руководства и донесе одлука ко ће добити нека од руководећих места по први пут, а ко ће поново заслужити поверење, реизбором.

Према званичним подацима Агенције за привредне регистре, издвојили смо пар сегмента и направили пресек пословања (опште ликвидности) у неколико нишких јавних предузећа.

Параметри показују генерално, када говоримо о задужености, општој реалној ликвидности, као и нето резултата по запосленом у предходне четири године, да је нишко ЈКП "Наиссус" пратио позитивн тренд и остварио најбоље резултате.

Ако кренемо од задужености, што јесте "бољка" свих јавних предузећа па и оних у Нишу, долазимо до података који показују да је задуженост предузећа ЈКП "Наиссус" сада далеко мања у односу на 2012-2013. годину и пала је на 40,88 са 49,55 одсто у односу на 2013. годину.

Када говоримо о ликвидности и ту имамо позитиван тренд Нишког водовода и показатеље да ЈКП "Наиссус" послује стабилно и ликвидно, што значи да континуирано из реалних прихода извршава све своје обавезе према држави и добављачима. Растом овог показатеља повећава се заштита повериоца што потврдјуе и све већа заинтересованост пословних партнера за сарадњу са овим предузећем.Од 2013. године и у току мандату актуленог руководста и директора Дејана Андрејевића, па надаље, предузеће ЈКП "Наиссус" позитивно послује са узлазним трендом. Како цене воде и услуга у предходном периоду нису повећаване, можемо врло једноставно да закључимо да је нето резултатат чињница, која је оставарена захваљујући бољој организацији менаџмента, искоришћености капацитета и смањењем трошкова пословања, једноставно уштедама.. 

Познаваоци друштвених и политичких прилика у граду на Нишави, кажу да је коначно дошло време да се "гледа" привредна успешност, а не само политичка и партијска припадност!

Да ли је тако, остаје да сачекамо још пар дана . ..  

Коментара: 5


#
@▲ ▼ [+][-]


 • (+16) (-2)

  Fantom Slobode, 19.09.2017.:
  Kakvo jukebox "novinarstvo". Bilo bi pošteno da napišete da je plaćeni oglas, kad već pišete PR panagirike.

 • (+12) (-2)

  David Štrbac, 19.09.2017.:
  Kad prođe DRI kontrola a Naissus je ove godine na redu, te vesti za koje Andrejević plaća vodovodskim parama biće smešne jer su daleko od reanosti, a vama da kažem šta zna stid šta su pare.

 • (+8) (-1)

  Posmatrač, 19.09.2017.:
  Ako se već bavite informacojama treba da znate i Zakon o informisanju koji obavezuje da sadržaj koji sadrži plasiranje roba ili je plaćen ttermin ili plaćeni oglas mora biti vidno označen. Iz oznake se jasno mora videti priroda sadržaja.
  Recidiv starog sistema je i tkz dvojno knjigovodstvo koje omogućava da se naštimuje poslovanje kako treba poslodavcu. Ne kaže se tek tako: "Knjigovodstvo i statistika, naša dika, što zaželimo to naslika".

 • (+2) (-3)

  Milica, 19.09.2017.:
  Ljudi ne zamarajte se .ništa čudno ne vidim u tekstu, sasvim uobičajeno. Svaki potez, svaka objava vezana za politiku i privredu u skoru svim, 99 % medija je dogovorena .. na neki način . Oni koji su glasali za privatizacju medija, sada neka ne kukaju . jer to isto rade i oni sami kroz neke druge medije. . Pink, RTS, StudioB, portali . N1 samo je pitanje dal vas plaćaju domaći ili strani . . Sam tekst i nije sporan .. . . nije novinar u obavezi da proverava podatke iz APR-a, naka se neko drugi bavi time

 • (+1) (-5)

  Osnivač stranke, 19.09.2017.:
  Tačno tako- (Milice) samo pratite vesti na drugim portalima i odmah znate odakle vetar duva .. Ima mnogo gorih tekstova koji čak zadiru u privatnost ljudi, a pokušaju pojedinih novinara da postavljaju i smenjuju direktore da ne govorim . . Sasvim običan tekst za naše uslove. . .


[ Додај коментар ]