Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нове противградне ракете за лесковачки крај

rssBookmark and Share

Лесковац 26.03.2019. Јужна Србија Инфо

Град Лесковац и Републички хидрометеоролошки завод обезбедили су за 2019. годину 120 противградних ракета чија је вредност око 4,6 милиона динара.

Нове противградне ракете за лесковачки крај

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић нагласио је да пољопривреду, као стратешку грану привреде сваког друштва, морамо константно развијати и унапређивати.

„У периоду од 2013. до 2018. године Лесковац је преко Буџетског фонда за развој пољопривреде расписивао конкурсе за доделу подстицајних средстава. Пољопривредним произвођачима, који су улагали у опрему исплаћени су подстицаји у висини од 32,89% до 50% од вредности рачуна. Захтев за подстицајна средства поднело је преко 4720 пољопривредника, а из градске касе за подстицај пољопривредне производње издвојено је 170 милиона динара“,- рекао је градоначелник Лесковца. Цветановић је затим додао да је уређено 167 километара атарских путева чија је вредност износила 60 милиона динара, док је 165,5 милиона динара издвојено из градског буџета за спровођење комасације и електрификације.

„За 2019. годину обезбедили смо 120 комада противградних ракета, чија вредност износи око 4,6 милиона динара. Ова пракса се спроводи од 2015. године и од тада до 2019. набављено је 480 противградних ракета. У ту сврху издвојено је 17,3 милиона динара“, - истакао је градоначелник Лескова, др Горан Цветановић. Градоначелник је затим рекао да се за финансирање противградних стрелаца издвајају средства из буџета, а за ову годину њихов износ је 4,5 милиона динара, као и 300.000 динара за набавку ХТЗ опреме. Захваљујући томе значајно је повећана заштита пољопривреде на територији Лесковца, а по речима градоначелника Лесковац ће и у наредном периоду улагати у развој пољопривреде и њену заштиту јер је она будућност Лесковца и Србије.

Шеф Одељења за привреду и пољопривреду Градске управе Бобан Соколовић истакао је да ће ове године интензивније помоћи рад ове службе. Набављене су ракете, издвојена су средства за удружење које се бави заштитом пољопривредних ресурса.

Жикица Маринковић председник Удружења противградних стрелаца у Лесковцу захвалио се градоначелнику Лесковца, др Горану Цветановићу, као и Одељењу за привреду и пољопривреду на помоћи коју су добили и том приликом је истакао да се овим послом бави већ 41 годину.


#   Лесковац   Горан Цветановић   РХМЗ   град   противградна заштита
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима