Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nove protivgradne rakete za leskovački kraj

rssBookmark and Share

Leskovac 26.03.2019. Južna Srbija Info

Grad Leskovac i Republički hidrometeorološki zavod obezbedili su za 2019. godinu 120 protivgradnih raketa čija je vrednost oko 4,6 miliona dinara.

Nove protivgradne rakete za leskovački kraj

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović naglasio je da poljoprivredu, kao stratešku granu privrede svakog društva, moramo konstantno razvijati i unapređivati.

„U periodu od 2013. do 2018. godine Leskovac je preko Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede raspisivao konkurse za dodelu podsticajnih sredstava. Poljoprivrednim proizvođačima, koji su ulagali u opremu isplaćeni su podsticaji u visini od 32,89% do 50% od vrednosti računa. Zahtev za podsticajna sredstva podnelo je preko 4720 poljoprivrednika, a iz gradske kase za podsticaj poljoprivredne proizvodnje izdvojeno je 170 miliona dinara“,- rekao je gradonačelnik Leskovca. Cvetanović je zatim dodao da je uređeno 167 kilometara atarskih puteva čija je vrednost iznosila 60 miliona dinara, dok je 165,5 miliona dinara izdvojeno iz gradskog budžeta za sprovođenje komasacije i elektrifikacije.

„Za 2019. godinu obezbedili smo 120 komada protivgradnih raketa, čija vrednost iznosi oko 4,6 miliona dinara. Ova praksa se sprovodi od 2015. godine i od tada do 2019. nabavljeno je 480 protivgradnih raketa. U tu svrhu izdvojeno je 17,3 miliona dinara“, - istakao je gradonačelnik Leskova, dr Goran Cvetanović. Gradonačelnik je zatim rekao da se za finansiranje protivgradnih strelaca izdvajaju sredstva iz budžeta, a za ovu godinu njihov iznos je 4,5 miliona dinara, kao i 300.000 dinara za nabavku HTZ opreme. Zahvaljujući tome značajno je povećana zaštita poljoprivrede na teritoriji Leskovca, a po rečima gradonačelnika Leskovac će i u narednom periodu ulagati u razvoj poljoprivrede i njenu zaštitu jer je ona budućnost Leskovca i Srbije.

Šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu Gradske uprave Boban Sokolović istakao je da će ove godine intenzivnije pomoći rad ove službe. Nabavljene su rakete, izdvojena su sredstva za udruženje koje se bavi zaštitom poljoprivrednih resursa.

Žikica Marinković predsednik Udruženja protivgradnih strelaca u Leskovcu zahvalio se gradonačelniku Leskovca, dr Goranu Cvetanoviću, kao i Odeljenju za privredu i poljoprivredu na pomoći koju su dobili i tom prilikom je istakao da se ovim poslom bavi već 41 godinu.

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   RHMZ   grad   protivgradna zaštita
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima