Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нови начелник полиције: Завешћемо ред у Нишу!

rssBookmark and Share

Ниш 21.03.2013. Izvor: Rts

На повећању безбедности у Нишу заједно ће радити градоначелник Зоран Перишић и новопостављени начелник полиције Срђан Грекуловић. Више полиције биће на најпрометнијим местима и местима са повећаним ризиком, а град ће сигурносним камерама покрити најважније раскрснице.

Нови начелник полиције: Завешћемо ред у Нишу!

Градоначелник Ниша Зоран Перишић и новопостављени начелник Полицијске управе Срђан Грекуловић најавили су да ће заједнички радити на повећању безбедности у граду, а да ће локална самоуправа издвојити одређена средства за опремање нишке полиције.

Перишић је рекао да се кабинет градоначелника одриче куповине два службена аутомобила и да ће, уместо тога, бити купљена четири аутомобила за потребе полицијске интервентне јединице.

"Створени су услови да буде формиран Савет за безбедност града, а град ће сигурносним камерама покрити најважније нишке раскрснице и учествоваће у опремању оперативног центра у нишкој полицији", рекао је Перишић.

Перишић и Грекуловић су се договорили да на најпрометнијим местима буде већег присуства полиције, као и на местима са повећаним ризиком, као што су Нишка тврђава и парк Чаир.

Оцењујући безбедност у граду, Грекуловић је рекао да не би могао да се сагласи да је Ниш небезбедан град, али да постоји места за бољу безбедност.

"Безбедност је повољна, она није идеална, јер нема идеалне безбедности не само у Нишу већ и другим местима, али постоји могућност да она буде боља", рекао је Грекуловић и најавио да ће бити појачане превентивне мере у циљу подизања општег нивоа безбедности у граду.

Грекуловић је рекао да нико не може бити заштићен и да, уколико провере надлежних служби, које су у току, потврде да је неко од припадника полиције био умешан у криминал, он ће бити процесуиран.

"Нема заштићених, почев од мене па до кафе-куварице", рекао је Грекуловић и додао да очекује брзо расветљавање догађаја који су у последња два месеца утицала на узнемирење Нишлија - подметање експлозива у Књажевачкој улици када је једна особа погинула и паљење аутомобила и бацања ручне бомбе на аутомобил у улици Војводе Мишића.

"Ништа нам не значе оперативна сазнања о тим догађајима ако она нису поткрепљена адекватним доказима", рекао је Грекуловић.

Srdjan-Grekulovic.jpg

Начелник Полицијске управе је нагласио да ће радити на попуни радних места у Полицијској управи, наводећи да је затекао многа места у полицији непопуњена, што је, како је оценио, утицало и на рад у Полицијској управи.

"Нека стручна места биће попуњена кадровима са стране, а нека од кадрова из саме Полицијске управе, али то морамо добро да сагледамо како не бисмо негде погрешили", рекао је Грекуловић и додао да ће на појединим местима бити промена у оквиру постојећих кадрова.

Илуструјући садашњу непопуњеност Полицијске управе, Грекуловић је рекао да од шест полицијских испостава у Нишу само две имају своје командире.

Грекуловић је захвалио Перишићу на помоћи локалној самоуправа, и рекао да ће се на Савету за безбедност града анализирати стање безбедности и координирати рад надлежних у спровођењу договорених мера, у циљу побољшања општег нивоа безбедности.


#   Ниш   Срђан Грекуловић   Зоран Перишић   локална самоуправа   паљење аутомобила   Нишка тврђава   Савет за безбедност   ручне бомбе   Парк Чаир
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима