Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novi načelnik policije: Zavešćemo red u Nišu!

rssBookmark and Share

Niš 21.03.2013. Izvor: Rts

Na povećanju bezbednosti u Nišu zajedno će raditi gradonačelnik Zoran Perišić i novopostavljeni načelnik policije Srđan Grekulović. Više policije biće na najprometnijim mestima i mestima sa povećanim rizikom, a grad će sigurnosnim kamerama pokriti najvažnije raskrsnice.

Novi načelnik policije: Zavešćemo red u Nišu!

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić i novopostavljeni načelnik Policijske uprave Srđan Grekulović najavili su da će zajednički raditi na povećanju bezbednosti u gradu, a da će lokalna samouprava izdvojiti određena sredstva za opremanje niške policije.

Perišić je rekao da se kabinet gradonačelnika odriče kupovine dva službena automobila i da će, umesto toga, biti kupljena četiri automobila za potrebe policijske interventne jedinice.

"Stvoreni su uslovi da bude formiran Savet za bezbednost grada, a grad će sigurnosnim kamerama pokriti najvažnije niške raskrsnice i učestvovaće u opremanju operativnog centra u niškoj policiji", rekao je Perišić.

Perišić i Grekulović su se dogovorili da na najprometnijim mestima bude većeg prisustva policije, kao i na mestima sa povećanim rizikom, kao što su Niška tvrđava i park Čair.

Ocenjujući bezbednost u gradu, Grekulović je rekao da ne bi mogao da se saglasi da je Niš nebezbedan grad, ali da postoji mesta za bolju bezbednost.

"Bezbednost je povoljna, ona nije idealna, jer nema idealne bezbednosti ne samo u Nišu već i drugim mestima, ali postoji mogućnost da ona bude bolja", rekao je Grekulović i najavio da će biti pojačane preventivne mere u cilju podizanja opšteg nivoa bezbednosti u gradu.

Grekulović je rekao da niko ne može biti zaštićen i da, ukoliko provere nadležnih službi, koje su u toku, potvrde da je neko od pripadnika policije bio umešan u kriminal, on će biti procesuiran.

"Nema zaštićenih, počev od mene pa do kafe-kuvarice", rekao je Grekulović i dodao da očekuje brzo rasvetljavanje događaja koji su u poslednja dva meseca uticala na uznemirenje Nišlija - podmetanje eksploziva u Knjaževačkoj ulici kada je jedna osoba poginula i paljenje automobila i bacanja ručne bombe na automobil u ulici Vojvode Mišića.

"Ništa nam ne znače operativna saznanja o tim događajima ako ona nisu potkrepljena adekvatnim dokazima", rekao je Grekulović.

Srdjan-Grekulovic.jpg

Načelnik Policijske uprave je naglasio da će raditi na popuni radnih mesta u Policijskoj upravi, navodeći da je zatekao mnoga mesta u policiji nepopunjena, što je, kako je ocenio, uticalo i na rad u Policijskoj upravi.

"Neka stručna mesta biće popunjena kadrovima sa strane, a neka od kadrova iz same Policijske uprave, ali to moramo dobro da sagledamo kako ne bismo negde pogrešili", rekao je Grekulović i dodao da će na pojedinim mestima biti promena u okviru postojećih kadrova.

Ilustrujući sadašnju nepopunjenost Policijske uprave, Grekulović je rekao da od šest policijskih ispostava u Nišu samo dve imaju svoje komandire.

Grekulović je zahvalio Perišiću na pomoći lokalnoj samouprava, i rekao da će se na Savetu za bezbednost grada analizirati stanje bezbednosti i koordinirati rad nadležnih u sprovođenju dogovorenih mera, u cilju poboljšanja opšteg nivoa bezbednosti.

Komentara: 0


#   Niš   policija   Srđan Grekulović   Zoran Perišić   lokalna samouprava   paljenje automobila   Niška tvrđava   Savet za bezbednost   ručne bombe   Park Čair
@ProfdrPerisic @


 


[ Dodaj komentar ]