Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Новогодишњи поклони за бебе у пиротском породилишту

rssBookmark and Share

Пирот 02.01.2015. Јужна Србија Инфо/Бета

Председник општине Пирот Владан Васић и директор Јавног предузећа "Водовод и канализација" Зоран Николић посетили су данас Породилиште пиротске Опште болнице и уручили новогодишње поклоне првим бебама родјеним у овом Породилишту

Новогодишњи поклони за бебе у пиротском породилишту

Прва беба родјена у 2015. години у Породилишту пиротске Опште болнице је дечак и родила га је 1. јануара Марија Стојановић (19,5 година), док је друга беба девојчица коју је родила Марија Мијалковић.

Васић је новинарима казао да се традиционално првих дана у Новој години обилази Породилиште и додељују пакетићи новородјеној деци.

"Најлепше је Нову годину почети новим животом и радјањем. Ошстина Пирот финансирањем из општинског буџета увела је многе подстицајне мере како би се што више беба радјало. И у овој години смо подржали све облике социјалних давања, ту је подршка родитељтсву, деци, омладини и студентима. Надам се да се остварује полако онај циљ да Пирот буде град по мери деце", рекао је Васић.

Николић је рекао да ЈП "Водовод и канализација" као друштвено одговорно помаже многе акције за децу и младе и оне који се баве спортом.

"Ово је прва акција у 2015. Биће их наравно још. Драго ми је што Водовод може да помогне све оне акције које чине живот једног града", рекао је Николић.

Директор Опште болнице Горан Петровић је казао да је захваљујући помоћи локалне самоуправе настављено реновирање те установа и да је набављена неопходна опрема за Породилиште.

Дежурни гинеколог Вања Димитров је рекла да тренутно у Породилишту има осам беба.

Начелник Службе гинекологије и акушерства Сава Ранчић је казао да је прошле године у овом Породилишту родјено 589 беба, као и претпрошле године.


#   Пирот   Сава Ранчић   бебе   Владан Васић   Горан Петровић   породилиште   Зоран Николић   поклон   прва беба
@kzpvladanvasic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима