Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novogodišnji pokloni za bebe u pirotskom porodilištu

rssBookmark and Share

Pirot 02.01.2015. Južna Srbija Info/Beta

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić i direktor Javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Zoran Nikolić posetili su danas Porodilište pirotske Opšte bolnice i uručili novogodišnje poklone prvim bebama rodjenim u ovom Porodilištu

Novogodišnji pokloni za bebe u pirotskom porodilištu

Prva beba rodjena u 2015. godini u Porodilištu pirotske Opšte bolnice je dečak i rodila ga je 1. januara Marija Stojanović (19,5 godina), dok je druga beba devojčica koju je rodila Marija Mijalković.

Vasić je novinarima kazao da se tradicionalno prvih dana u Novoj godini obilazi Porodilište i dodeljuju paketići novorodjenoj deci.

"Najlepše je Novu godinu početi novim životom i radjanjem. Ošstina Pirot finansiranjem iz opštinskog budžeta uvela je mnoge podsticajne mere kako bi se što više beba radjalo. I u ovoj godini smo podržali sve oblike socijalnih davanja, tu je podrška roditeljtsvu, deci, omladini i studentima. Nadam se da se ostvaruje polako onaj cilj da Pirot bude grad po meri dece", rekao je Vasić.

Nikolić je rekao da JP "Vodovod i kanalizacija" kao društveno odgovorno pomaže mnoge akcije za decu i mlade i one koji se bave sportom.

"Ovo je prva akcija u 2015. Biće ih naravno još. Drago mi je što Vodovod može da pomogne sve one akcije koje čine život jednog grada", rekao je Nikolić.

Direktor Opšte bolnice Goran Petrović je kazao da je zahvaljujući pomoći lokalne samouprave nastavljeno renoviranje te ustanova i da je nabavljena neophodna oprema za Porodilište.

Dežurni ginekolog Vanja Dimitrov je rekla da trenutno u Porodilištu ima osam beba.

Načelnik Službe ginekologije i akušerstva Sava Rančić je kazao da je prošle godine u ovom Porodilištu rodjeno 589 beba, kao i pretprošle godine.


#   Pirot   Sava Rančić   bebe   Vladan Vasić   Goran Petrović   porodilište   Zoran Nikolić   poklon   prva beba
@kzpvladanvasic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima