Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обележена слава дечијег хора „Бранко“

rssBookmark and Share

Ниш 02.10.2021. Јужна Србија Инфо

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г.. Арсеније, након вечерње службе у петак 1. октобра, освештао је славске дарове и пререзао славски колач, припремљен од стране чланова дечијег хора „Бранко“ из Ниша, који спомен Св. мученица Вере, Наде, Љубави и мајке им Софије прослављају као своју крсну славу.

Обележена слава дечијег хора „Бранко“

Владика Арсеније честитао је свим члановима славу, пожелевши им да наставе са својим узрастањем у хришћанској вери, да се угледају на своје молитвене заступнице, и да на тај начин напредују и у будућности.

Дечији хор „Бранкоˮ је основан 1995. године као подмладак истоимене Црквене певачке дружине „Бранкоˮ при Саборном храму у Нишу, с благословом тадашњег Епископа нишког а потом патријарха српског г. Иринеја.

При Саборном храму у Нишу те 1995. године оформљена је једна група деце која је долазила на веронауку. Г-ђа Јована Микић, иначе члан Црквене певачке дружине „Бранкоˮ, с благословом тадашњег пископа нишког г. Иринеја, прихвата се посла оснивања Дечије црквено-певачке дружине „Бранкоˮ. 

"Мали хор" наступа широм земље и света под дирентском палицом Јоване Микић, а његови чланови након одрастања редовно постају чланови великог хора НЦПД "Бранко".


#   Ниш   слава   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   Хор Бранко   Владика Арсеније   Дечији хор Бранко   Јована Микић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима