Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obeležena slava dečijeg hora „Branko“

rssBookmark and Share

Niš 02.10.2021. Južna Srbija Info

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G.G.. Arsenije, nakon večernje službe u petak 1. oktobra, osveštao je slavske darove i prerezao slavski kolač, pripremljen od strane članova dečijeg hora „Branko“ iz Niša, koji spomen Sv. mučenica Vere, Nade, Ljubavi i majke im Sofije proslavljaju kao svoju krsnu slavu.

Obeležena slava dečijeg hora „Branko“

Vladika Arsenije čestitao je svim članovima slavu, poželevši im da nastave sa svojim uzrastanjem u hrišćanskoj veri, da se ugledaju na svoje molitvene zastupnice, i da na taj način napreduju i u budućnosti.

Dečiji hor „Brankoˮ je osnovan 1995. godine kao podmladak istoimene Crkvene pevačke družine „Brankoˮ pri Sabornom hramu u Nišu, s blagoslovom tadašnjeg Episkopa niškog a potom patrijarha srpskog g. Irineja.

Pri Sabornom hramu u Nišu te 1995. godine oformljena je jedna grupa dece koja je dolazila na veronauku. G-đa Jovana Mikić, inače član Crkvene pevačke družine „Brankoˮ, s blagoslovom tadašnjeg piskopa niškog g. Irineja, prihvata se posla osnivanja Dečije crkveno-pevačke družine „Brankoˮ. 

"Mali hor" nastupa širom zemlje i sveta pod direntskom palicom Jovane Mikić, a njegovi članovi nakon odrastanja redovno postaju članovi velikog hora NCPD "Branko".

Komentara: 0


#   Niš   slava   Crkveno igračko-pevački ansambl Branko   Hor Branko   Vladika Arsenije   Dečiji hor Branko
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima