Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обновљена амбуланта Дома здравља у Доњој Врежини

rssBookmark and Share

Доња Врежина 01.11.2014. НТВ-Јужна Србија Инфо

У сарадњи Града, општине Пантелеј и Дома здравља, за 6000 пацијената који припадају амбуланти Доња Врежина обезбеђена је бржа и квалитетнија здравствена услуга.

Обновљена  амбуланта Дома здравља у Доњој Врежини

То је постигнуто уз минималне трошкове, реновирањем просторија ове здравствене станице и бољом реорганизацијом радне снаге, увођењем још једног лекарског тима.

Здравствена амбуланта у Доњој Врежини најфреквентнија је на територији општине Пантелеј јер броји 6000 пацијената. До сада су у овој амбуланти радила само два лекара са сестрама.Са по 3000 пацијената, били су преоптерећени, тако да је било неопходно да се то промени и да се број лекара и пацијентата усклади са стандардима у овој делатности.

Надлежни у граду и ГО Пантелеј помогли су да се реновирају и адаптирају просторије у Здравственој станици ''Доња Врежина“.

Два лекарска тима била су недовољна за све већи број здравствених осигураника и пацијената, који живе у овом делу општине Пантелеј, каже Славица Алексић, шеф здравстених станица ''Ратко Павловић“ , ''Лира“ и''Доња Врежина“.

Амбуланта ''Ратко Павловић“, после покретања стечајног поступка има нерешен статус и имовинско-правне односе.Већ наредне недеље крећу разговори са стечајним управником, и надлежни верују да ће пронаћи решење како 10.000 пацијената не би остало без квалитетне здравствене услуге, каже народни посланик Братимир Васиљевић.


#   Доња Врежина   Пантелеј   Дом здравља Ниш   Братимир Васиљевић   ГО Пантелеј
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима