Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обновљени пешачки прелази у Нишу

rssBookmark and Share

21.07.2017. Белами портал, Јужна Србија Инфо

На нишким улицама ових дана могу се видети обновљени пешачки прелази. Из Дирекције за изградњу града најављују да је у току обнова пешачких прелаза и вертикалне сигнализације .

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Досадашње ,,зебре,, које су исцртаване само белом бојом у танком слоју трајале су у просеку 3 , 4 месеца а након тога су постајала невидљива. Од сада ће пешачки прелази бити обелезени дебелослојном хладном пластиком чији рок трајања је далеко дузи. Из Дирекције најављују да ће у овој години бити обелезено око 250 хиљада квадратних метара површине.

Саобраћајни инзењер Синиша Митковић казе да се родови несметано одвијају и да су многи прелази већ обелезени. Поред зебри до почетка школске године и све школе у Нишу биће боље обезбеђене како новим прелазима тако и звучним тракама . Вибрационе звучне траке су техничка средства за успоравање саобраћаја. Оне приликом преласка возила производе јаке вибрације и звучне ефекте којима се обавештавају возачи да смање брзину кретања , односно да је ускладе са прописаном ограниченом брзином. Оне се постављају преко коловоза испред школа, вртића , зелезничких прелаза ,пешачких прелаза ,укрштања и опасних кривина где су велике брзине кретања. Из дирекције додају да вертикална сигнализација слузи за обавештење возача и да је грађани никако не смеју користити за друге свхе као што је исцртавање графитима и прекривање разним огласима и рекламама.


#   Дирекција за изградњу   пешачки прелаз   саобраћајна сигнализација   Синиша Митковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима