Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од сутра рампе на улазима у прокупачко шеталиште

rssBookmark and Share

Прокупље 31.08.2021. Јужна Србија Инфо

Почев од сутра 1. септембра у главној прокупачкој улици, такозваној БИД зони, важиће нови режим који предвиђа потпуну обуставу кретања моторних возила током целог дана, изузев у периоду од 5 – 7 и 30 ујутро и од 16 – 17 и 30 у поподневним сатима.

Од сутра рампе на улазима у прокупачко шеталиште

У ту сврху постављене су заштитне рампе на улазима из споредних улица у „зону“, које ће уз адекватну саобраћајну сигнализацију, омогућити контролу уласка возила на градско шеталиште.

Рампе су постављене на улазима у шеталиште из правца брда Хисар, у центру код ресторана „Фестина“, из улице у којој је дописништво РТС, као и код  „Лили“ дрогерије.

На овај начин повећаће се сигурност кретања пешака, али и заштитити бехатон плоче и целокупан мобилијар овог пословног, грађанима најомиљенијег и најфреквентнијег дела  Прокупља.

У наведеним периодима дана доставна и друга возила која због природе свог посла морају да уђу у БИД зону моћи ће несметано да се крећу и овим делом града, рекао је Саша Стошић в.д. директор Јавног комуналног предузећа (ЈКП) „Хамеум“ које је задужено за контролу и функционисање нових заштитних рампи.

Према његовим речима Градска управа у Прокупљу је у овом послу затражила подршку и асистенцију саобраћајне полиције, тако да ће поред радника „Хамеума“ задуженог за функционисање заштитних рампи, контролу уласка возила у  БИД зону вршити и саобраћајни полицајци.

Како је Стошић нагласио овај режим  важиће од понедељка до суботе, док ће у недељу заштитне рампе на свим улазима на шеталиште бити подигнуте.

ЈКП „Хамеум“ недавно је завршило радове на комплетној санацији шеталишта. Поломљене и оштећене бехатон плоче замењене су новим, постављене су нове бетонске клупе и канте за смеће.

-Заштитне рампе допринеће већој безбедности шетача и сачувати мобилијар који је до сада оштећиван честим, најчешће ноћним уласком аутомобила у овај део града, казао је Саша Стошић и нагласио да су се трудили и да омогуће несметани рад многобројним трговинама, угоститељским објектима и апотекама које се налазе у БИД зони.

Такође је истакао да ће радници ЈКП „Хамеума„ сада имати много више простора и за одржавање хигијене градског шеталишта и да ће се трудити да чишћење и прање овог дела града буде редовније, како би Прокупчани могли да уживају шетајући се овим најлепшим делом нашег града.


#   Прокупље   заштита   рампа   шеталиште   Хамеум ЈКП   обустава саобраћаја
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима