Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одржан протест нишких новинара “Ниш не клечи”

rssBookmark and Share

22.12.2015. Оливера Сашек Радуловић, Нишке Вести

Синоћ је испред зграде Народног позоришта одржан протест новинара Ниша под називом „Ниш не клечи“, на коме су новинари осим затражене смене актуелног министра одбране Братислава Гашића.

Одржан протест нишких новинара “Ниш не клечи”

Новинари су истакли и понижавајући материјални положај, лоше услове за рад и присуство цензуре и аутоцензуре. На протесту је говорила Зорица Миладиновић, новинар листа „Данас“.

У време почетка протеста „Ниш не клечи“, на коме је затражена оставка министра одбране Братислава Гашића због непримереног и примитивног обраћања новинарки телевизије Б92, у Народном позоришту је почињао концерт „Човек и природа“ који је организовало ЈКП „Наиуссус“. Почетна конфузија, ко је и због чега дошао испред позоришта је брзо нестала, када је најављени концерт почео.

Неко би рекао било је мало новинара, неко би рекао да их је било више од очекиваног, у сваком случају, приметно је било присуство новинара који раде за штампане медије, wеб портале и радио станице, а одсуство оних који раде у нишким телевизијама.

Осим телевизије Н1, која је у директном укључењу пренела атмосферу са протеста, готово да и није било других камера.

Присутним новинарима обратила се Зорица Миладиновић, новинар листа „Данас“, која је истакла да је за стање у медијима, пре свих крива власт, али да и новинари сносе део кривице, „јер упорно ћуте и не боре се за боље услове рада, а раде за понижавајуче бедне плате„ и додала:зока

„Нема довољно солидарности и заједништва међу новинарима. Због тога немамо колективне Уговоре, због тога трпимо притиске и цензуре, због тога смо упали у замку ауто цензуре и због тога нам се догађају овакве ствари. Мислим да је време да најпре почистимо у сопственом дворишту, а онда да кренемо даље.“, истакла је Зорица Миладиновић.

Протестном скупу новинара подршку су својим присуством дали Удружење председника Скупштина станара, представници нишке Демократске и Нове странке, покрета Левица Србије, личности из јавног живота града, попут писца Дејана Стојиљковића, као и грађани.

Протести "Новинари не клече", којима се тражи смена актуелног министра одбране Братислава Гашића, одржани су истовремено у више градова у Србији, а протест у Нишу обезбеђивала је и полиција.


#   Братислав Гашић   протест   смена   новинари   медији   Зорица Миладиновић   Левица Србије     Братислава
@LevicaSrbije @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима