Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Протест: Новинари не клече и у Нишу

rssBookmark and Share

Врање 20.12.2015. Blic Online

Асоцијација онлајн медија (АОМ) позвала је данас све представнике медија да се у понедељак, 21. децембра, придруже протестним скуповима у више градова у Србији, а због тога што министар одбране Братислав Гашић још није смењен.

Протест: Новинари не клече и у Нишу

"АОМ сматра да је недопустиво даље одлагање испуњења обећања које је премијер Србије Александар Вучић јавно дао у неколико наврата, а које гласи да ће министар одбране Братислав Гашић бити разрешен своје функције", навела је асоцијација у саопштењу.

Они су навели и да је недопустиво даље одлагање испуњења обећања које је председник Владе Србије Александар Вучић јавно дао у неколико наврата.

"АОМ сматра да је неопходно да се под хитно покрене поступак Гашићевог разрешења због скаредне изјаве којом је увредио све новинаре и све жене ове земље, те да су потпуно недопустиви покушаји да се ова његова изјава релативизује и оправда, поготово ако знамо да је она само део комплекса озбиљних проблема које је овај министар произвео током своје министарске каријере", додали су из асоцијације.

АОМ је оценио и да је недопустиво да се одговорност Гашића сведе само на смењивање са министарске позиције, а да он и даље буде човек који ће имати огроман утицај на политичке и друштвене процес у складу с Вучићевом најавом да ће се "унутар СНС наћи место за Бату".

Скуп под називом "Новинари не клече/Председниче Владе одржите обећање" биће одржан у 19 часова - у Београду испред Владе Србије, у Новом Саду на Тргу слободе, док ће у Нишу бити организован испред Народног позоришта. У Крагујевцу новинари ће се окупити на Тргу код Крста, а у Врању испред зграде Скупштине Града Врања.


#   Врање   Братислав Гашић   Александар Вучић   протест   смена   новинари   медији     онлајн
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима