Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Protest: Novinari ne kleče i u Nišu

rssBookmark and Share

Vranje 20.12.2015. Blic Online

Asocijacija onlajn medija (AOM) pozvala je danas sve predstavnike medija da se u ponedeljak, 21. decembra, pridruže protestnim skupovima u više gradova u Srbiji, a zbog toga što ministar odbrane Bratislav Gašić još nije smenjen.

Protest: Novinari ne kleče i u Nišu

"AOM smatra da je nedopustivo dalje odlaganje ispunjenja obećanja koje je premijer Srbije Aleksandar Vučić javno dao u nekoliko navrata, a koje glasi da će ministar odbrane Bratislav Gašić biti razrešen svoje funkcije", navela je asocijacija u saopštenju.

Oni su naveli i da je nedopustivo dalje odlaganje ispunjenja obećanja koje je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić javno dao u nekoliko navrata.

"AOM smatra da je neophodno da se pod hitno pokrene postupak Gašićevog razrešenja zbog skaredne izjave kojom je uvredio sve novinare i sve žene ove zemlje, te da su potpuno nedopustivi pokušaji da se ova njegova izjava relativizuje i opravda, pogotovo ako znamo da je ona samo deo kompleksa ozbiljnih problema koje je ovaj ministar proizveo tokom svoje ministarske karijere", dodali su iz asocijacije.

AOM je ocenio i da je nedopustivo da se odgovornost Gašića svede samo na smenjivanje sa ministarske pozicije, a da on i dalje bude čovek koji će imati ogroman uticaj na političke i društvene proces u skladu s Vučićevom najavom da će se "unutar SNS naći mesto za Batu".

Skup pod nazivom "Novinari ne kleče/Predsedniče Vlade održite obećanje" biće održan u 19 časova - u Beogradu ispred Vlade Srbije, u Novom Sadu na Trgu slobode, dok će u Nišu biti organizovan ispred Narodnog pozorišta. U Kragujevcu novinari će se okupiti na Trgu kod Krsta, a u Vranju ispred zgrade Skupštine Grada Vranja.


#   Vranje   Bratislav Gašić   Aleksandar Vučić   protest   smena   novinari   mediji     onlajn
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima