Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Освећење темеља цркве Свети кнез Лазар и косовски мученици у бази нишког одреда Жандармерије у Алексинцу

rssBookmark and Share

Алексинац 15.04.2024. Јужна Србија Инфо

Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније посетио је данас базу нишког Одреда Жандармерије у Алексинцу, где је осветио темеље новог храма, посвећеног Светом Кнезу Лазару и косовским мученицима, а који се гради у оквиру овог комплекса.

Фото: Епархија нишка
Фото: Епархија нишка

Освећењу темеља нове светиње, међу многим угледним званицама и представницима власти, присуствовали су и министар унутрашњих послова Братислав Гашић и државни секретар при Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дејан Антић.

Након чина освећења, Преосвећени Владика се обратио сабранима, истакавши значај изградње ове светиње како за Жандармерију, тако и за Министарство унутрашњих послова и Православну Епархију нишку, која ће бити на душевну корист и укрепљење свих припадника овог елитног одреда, заблагодаривши притом свим добротворима, на челу са министром Гашићем, који је својим одобрењем и ангажовањем умногоме допринео овако брзим резултатима. Након Његовог Преосвештенства, присутнима се обратио и министар Гашић, који је изразио понос на до сада постигнуто, као и захвалност свима који својим прилогом и залагањем помажу реализацију пројекта изградње овог храма.

Извор: Православна Епархија нишка


#   Алексинац   Братислав Гашић   жандармерија   црква   Владика Арсеније
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима