Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Osvećenje temelja crkve Sveti knez Lazar i kosovski mučenici u bazi niškog odreda Žandarmerije u Aleksincu

rssBookmark and Share

Aleksinac 15.04.2024. Južna Srbija Info

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški g. Arsenije posetio je danas bazu niškog Odreda Žandarmerije u Aleksincu, gde je osvetio temelje novog hrama, posvećenog Svetom Knezu Lazaru i kosovskim mučenicima, a koji se gradi u okviru ovog kompleksa.

Foto: Eparhija niška
Foto: Eparhija niška

Osvećenju temelja nove svetinje, među mnogim uglednim zvanicama i predstavnicima vlasti, prisustvovali su i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i državni sekretar pri Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Dejan Antić.

Nakon čina osvećenja, Preosvećeni Vladika se obratio sabranima, istakavši značaj izgradnje ove svetinje kako za Žandarmeriju, tako i za Ministarstvo unutrašnjih poslova i Pravoslavnu Eparhiju nišku, koja će biti na duševnu korist i ukrepljenje svih pripadnika ovog elitnog odreda, zablagodarivši pritom svim dobrotvorima, na čelu sa ministrom Gašićem, koji je svojim odobrenjem i angažovanjem umnogome doprineo ovako brzim rezultatima. Nakon Njegovog Preosveštenstva, prisutnima se obratio i ministar Gašić, koji je izrazio ponos na do sada postignuto, kao i zahvalnost svima koji svojim prilogom i zalaganjem pomažu realizaciju projekta izgradnje ovog hrama.

Izvor: Pravoslavna Eparhija niška


#   Aleksinac   Bratislav Gašić   žandarmerija   crkva   Vladika Arsenije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima