Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворен 4. Форум напредних технологија у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 06.11.2018. Јужна Србија Инфо

У Официрском дому у Нишу, данас је отворен 4. Форум напредних технологија. Свечаном отварању ФОрума присуствовали су државни секретар у Нинистарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, саветник председника Привредне коморе Србије Михаило Весовић, Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и ректор Универзитета у Нишу проф. др. Драган Антић.

Отворен 4. Форум напредних технологија у Нишу

Путем видео линка, из Сан Франциска (САД) се јавио и Никола Божиновић потпредседник информатичке компаније Фрејм који је званично и прогласио Форум отвореним, поручивши да је срећан јер је његов град, Ниш, одлучио да управо на модерним, информатичким технологијама гради будућност, и да ће захваљујући тој одлуци бити у прилици да престигне и неке који су сада испред нас.

Градоначелник Булатовић је изјавио, да је жеља да Ниш, као некадашњи центар електронике, мапирамо као модеран и моћан национални, али и регионални центар напредних технологија.

”Ниш постаје све значајније место за Србију, ово је град који се прогресивно развија, који има одличну гео-стратешку позицију, добру инфраструктурну повезаност, али и, пре свега, снажну основу добро образованих грађана. Ниш има најмодернији клинички центар на Балкану, у Нишу се граде стратешки балкански и европски путни правци, у Нишу се води политика резултата, фабрика и чињеница. Као круна огромних напора, акивности и улагања, 21. новембра долази званично отварање почетка радова на изградњи Научно-технолошког парка Ниш. Ово је највећа инвестиција у знање, науку и младе људе у Нишу икада до сада, што потврђује и чињеница да ће тог дана у Нишу бити и Председник и Премијер Републике Србије! Јер знање и млади људи представљају нашу снагу и наше најмоћније оружје! Зграде, путеви и инфраструктура јесу важни, али свему живот дају људи који имају сан и енергију да тај сан остваре у свом граду, у својој земљи”, поручио је градоначелник Ниша.

У оквиру Форума напредних технологија, организоввани су стручни панели и презентације привредних, научно-образовних и институционалних потенцијала града.

Паралелно, одржаће се и 8. ИЦТ ФОРУМ, Нишко саветовање економиста Србије, као и традиционални Сајам запошљавања и сајам професионалне оријентације.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Влада Републике Србије   САД   Дарко Булатовић   Клинички центар   официрски дом   ИТ   Драган Антић   Сајам запошљавања   Министарство трговине   Форум напредних технологија   Никола Божиновић   Татјана Матић
#GradonacelnicaN @Vlada_SR @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима