Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почиње Форум напредних технологија

rssBookmark and Share

Ниш 05.11.2018. Јужна Србија Инфо

Данас у Официрском дому у Нишу, почиње 4. Форум напредних технологија и трајаће до 8. новембра.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Циљ овог привредно-научног скупа је презентација привредних, научних, образовних и институционалних потенцијала Ниша у области напредних технологија.

Као и претходних година организоваће се стручни панел и презентације привредних, научно-образовних и институционалних потенцијала града.

Форум се организује паралелно са 8. ИЦТ ФОРУМОМ, Нишким саветовањем економиста Србије, а у оквиру форума биће организовани и традиционални Сајам запошљавања и сајам професионалне оријентације.

Панели који ће се одржавати сва три дана треба да покажу шта су трендови у области дигитализације, где су Ниш и Србија тренутно позиционирани, али и да охрабри компаније да користе високотехнолошка решења у свом пословању.

Форум ће пратити и изложба „Ниш, град електронике кроз време“, представљање монографије „Ниш – град напредних технологија“, као и традиционална додела награда у области напредних технологија за најуспешнију компанију, најбољим студентима и младим предузетницима из ове облести.

Постхумно ће бити додељена награда за најуспешнијег стручњака у региону у области напредних технологија професору Горану Ђорђевићу за допринос развоју напредних технологија.

Форум организује Канцеларија за локални економски развој и пројекте (Град Ниш), у партнерству са Регионалном привредном комором Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа, Електронским факултетом Универзитета у Нишу, Националном службом за запошљавање – филијала Ниш и Кластером напредних технологија НиЦАТ.

Коментара: 0


#   Ниш   официрски дом   ИТ   Канцеларија за локални економски развој   Сајам запошљавања   Форум напредних технологија
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима