Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počinje Forum naprednih tehnologija

rssBookmark and Share

Niš 05.11.2018. Južna Srbija Info

Danas u Oficirskom domu u Nišu, počinje 4. Forum naprednih tehnologija i trajaće do 8. novembra.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Cilj ovog privredno-naučnog skupa je prezentacija privrednih, naučnih, obrazovnih i institucionalnih potencijala Niša u oblasti naprednih tehnologija.

Kao i prethodnih godina organizovaće se stručni panel i prezentacije privrednih, naučno-obrazovnih i institucionalnih potencijala grada.

Forum se organizuje paralelno sa 8. ICT FORUMOM, Niškim savetovanjem ekonomista Srbije, a u okviru foruma biće organizovani i tradicionalni Sajam zapošljavanja i sajam profesionalne orijentacije.

Paneli koji će se održavati sva tri dana treba da pokažu šta su trendovi u oblasti digitalizacije, gde su Niš i Srbija trenutno pozicionirani, ali i da ohrabri kompanije da koriste visokotehnološka rešenja u svom poslovanju.

Forum će pratiti i izložba „Niš, grad elektronike kroz vreme“, predstavljanje monografije „Niš – grad naprednih tehnologija“, kao i tradicionalna dodela nagrada u oblasti naprednih tehnologija za najuspešniju kompaniju, najboljim studentima i mladim preduzetnicima iz ove oblesti.

Posthumno će biti dodeljena nagrada za najuspešnijeg stručnjaka u regionu u oblasti naprednih tehnologija profesoru Goranu Đorđeviću za doprinos razvoju naprednih tehnologija.

Forum organizuje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte (Grad Niš), u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga, Elektronskim fakultetom Univerziteta u Nišu, Nacionalnom službom za zapošljavanje – filijala Niš i Klasterom naprednih tehnologija NiCAT.

Komentara: 0


#   Niš   oficirski dom   IT   Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj   Sajam zapošljavanja   Forum naprednih tehnologija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima