Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ове године још 100 подземних контејнера

rssBookmark and Share

Ниш 05.02.2019. Белами, Јужна Србија Инфо

На територији Градске општине Медијана на 55 локација тренутно постоји 109 подземних контејнера, а у плану је да се у овој години постави још 100 и у другим општинама.

Фото: Белами
Фото: Белами

Постављањем подземних контејнера у наредном периоду, добијамо чистију околину и повећава се квалитет живота свих грађана, кажу у Медиани.

Тежња ЈКП "Медиана“ је да се повећа број подземних контејнера на подручју града Ниша. Циљ је да се побољша комунална слика Ниша. Постављањем подземних контејнера повећава се комунална хигијена у граду, спречава се ширење непријатних мириса, омогућава се квалитетнији живот грађана, а и смањује се простор за постављање контејнера троструко.

2011. године су постављени први подземни контејнери у Нишу. Има их укупно 109 и налазе се на подручју Градске општине Медијана, на 55 локација.

Ове године је у плану је постављање још 100 контејнера на подручју града Ниша. На локацијама где не могу да се поставе подземни контејнери биће постављени контејнери на ножни погон.

ГО Пантелеј је спровела јавну набавку, за 23 нова подземна контејнера .

Локацију одређује, Секретаријат за комуналну делатност.

У систем одношења и транспорта отпада, је укључено 93 000 корисника, а ту спадају и физичка и правна лица. Поред градског подручја ЈКП ,,Медиана“ односи отпад и са територија 36 сеоских месених заједница.

Коментара: 0


#   Ниш   Медијана градска општина   Медиана ЈКП   Пантелеј   ГО Пантелеј   контејнери   правна лица   градске општине   подземни контејнери
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима