Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ove godine još 100 podzemnih kontejnera

rssBookmark and Share

Niš 05.02.2019. Belami, Južna Srbija Info

Na teritoriji Gradske opštine Medijana na 55 lokacija trenutno postoji 109 podzemnih kontejnera, a u planu je da se u ovoj godini postavi još 100 i u drugim opštinama.

Foto: Belami
Foto: Belami

Postavljanjem podzemnih kontejnera u narednom periodu, dobijamo čistiju okolinu i povećava se kvalitet života svih građana, kažu u Mediani.

Težnja JKP "Mediana“ je da se poveća broj podzemnih kontejnera na području grada Niša. Cilj je da se poboljša komunalna slika Niša. Postavljanjem podzemnih kontejnera povećava se komunalna higijena u gradu, sprečava se širenje neprijatnih mirisa, omogućava se kvalitetniji život građana, a i smanjuje se prostor za postavljanje kontejnera trostruko.

2011. godine su postavljeni prvi podzemni kontejneri u Nišu. Ima ih ukupno 109 i nalaze se na području Gradske opštine Medijana, na 55 lokacija.

Ove godine je u planu je postavljanje još 100 kontejnera na području grada Niša. Na lokacijama gde ne mogu da se postave podzemni kontejneri biće postavljeni kontejneri na nožni pogon.

GO Pantelej je sprovela javnu nabavku, za 23 nova podzemna kontejnera .

Lokaciju određuje, Sekretarijat za komunalnu delatnost.

U sistem odnošenja i transporta otpada, je uključeno 93 000 korisnika, a tu spadaju i fizička i pravna lica. Pored gradskog područja JKP ,,Mediana“ odnosi otpad i sa teritorija 36 seoskih mesenih zajednica.


#   Niš   Medijana gradska opština   Mediana JKP   Pantelej   GO Pantelej   kontejneri   pravna lica   gradske opštine   podzemni kontejneri
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima