Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

„Vojvotkinja“ prva dobija podzemne kontejnere

rssBookmark and Share

Niš 29.03.2022. Južna Srbija Info

Prve podzemne kontejnere na teritoriji Gradske opštine Medijana u ovoj godini dobiće stanari niške „vojvotkinje“, stambene zgrade u Ulici Vojvode Mišića broj 58, 60 i 62.

„Vojvotkinja“ prva dobija podzemne kontejnere

-Zbog velikog interesovanja građana za ovu vrstu sudova i higijenskih uslova odlaganja smeća i pražnjenja, nastavljamo sa praksom ugradnje podzemnih kontejnera. U poslednjih 10 godina na području Gradske opštine Medijana postavljena su 234 nova podzemna suda za čvrst komunalni otpad, čime se Gradska opština Medijana nalazi u samom vrhu opština i gradova u Srbiji – kaže predsednik ove opštine Nebojša Kocić. 

Nova tura podzemnih kontejnera otvara se na papučicu, čime se izbegava neposredan kontakt sa sudom za odlaganje smeća, obezbeđuje bolja higijena i zdrava životna sredina. Imajući u vidu da vlada veliko interesovanje građana i stambenih zajednica, na više od 10 lokacija do kraja godine biće postavljena 32 kontejnera. Nadzemni kontejneri menjaju se podzemnim  na osnovu zahteva stambenih zajednica Veću Gradske opštine Medijana ili se na osnovu uvida na terenu stručnih službi, utvrđuje potreba za ovom vrstom sudova. 

U cilju boljeg komunalnog izgleda najveće niške opštine prošle su godine rekonstruisana 20 venjaka. Uskoro počinje program sanacije javnih česama koje zahtevaju popravku, počevši od česme ispred opštine koja se prošlog vikenda urušila, a koja će biti obnovljena po projektu vajara koji je prvobitno i radio. 

 


#   Niš   Medijana gradska opština   Mediana JKP   Nebojša Kocić   podzemni kontejneri
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima