Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Озбиљна ситуација у Нишу: Најоштрији раст броја заражених од почетка епидемије

rssBookmark and Share

Ниш 04.03.2021. Јужна Србија Инфо

Градски штаб за ванредне ситуације Града Ниша оценио је јуче да је епидемиолошка ситуација ванредна са претњом да пређе у катастрофалну и да се од почетка епидемије бележи најоштрији раст броја заражених коронавирусом.

Озбиљна ситуација у Нишу: Најоштрији раст броја заражених од почетка епидемије

Градски штаб наложио је надлежним службама ригорозну контролу и надзор у поштовању прописаних епидемиoлошких мера – појачан рад Комуналне милиције и комуналних инспектора уз асистенцију припадника Полицијске управе.

Наложено је ЈКП „Горица“ да предузме све мере епидемиoлошке заштите током предстојећих Задушница – забрана окупљања више од пет особа на отвореном, држање физичке дистанце или обавезно ношење маске.

Налаже се ЈКП „Тржница“ да предузме све мере поштовања епидемиолошких мера на зеленим пијацама и кванташкој пијаци, а Дирекцији за јавни превоз предузимање ригорозних мера контроле и надзора у поштовању мера у јавном градском саобраћају.

Градски штаб за ванредне ситауције Града Ниша донео је одлуку да у наредна два викенда бувља и ауто пијаца буду затворене.

Грдски штаб апеловао је на грађане да се одмах, са првим симтомима који указују на заражавање коронавирусом, јаве лекарима у ковид амбулантама.

Позивају се грађани, који то желе, да се пријаве за вакцинацију уз процену свог здравља и сагледавање контаката у последњих пет дана пре одласка на вакцинални пункт.

У Нишу је, како је саопштено, вакцинисано 80.000 грађана и Ниш предњачи по броју вакцинисаног становништва у Србији. Дом здравља располаже свим врстама вакцине.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Горица ЈКП   ПУ Ниш   комунална инспекција   Тржница ЈП   штаб за ванредне ситуације   Коронавирус
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима