Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почела провера јединица за хитно реаговање Војске Србије

Bookmark and Share

09.03.2017. Јужна Србија Инфо

По наређењу министра одбране и одлуци председника Републике синоћ је почела провера оперативних способности дела јединица Војске Србије. У питању је ванредни, ненајављени, теренски инспекцијски надзор над оперативним способностима дела снага за хитно реаговање који ће се реализовати до 9. марта на више локација у Србији.

Почела провера јединица за хитно реаговање Војске Србије

Провера оперативних способности почела је давањем узбуне из Оперативног центра система одбране, којој су присуствовали министар одбране Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

За време трајања инспекцијског надзора биће проверавана спремност јединица да у најкраћем року одговоре на постављене задатке у оквиру предвиђених сценарија кризне ситуације. У оквиру вежбовних активности биће реализовани комбиновани маршеви јединица, бојева гађања, решавање различитих борбених супозиција са извођењем специјалних дејстава.

Циљ инспекцијског надзора је остваривање што вишег нивоа оспособљености и борбене спремности јединица Војске Србије за реаговање на евентуалне ризике и претње по безбедност државе.

Коментара: 0


#   Министарство одбране   Љубиша Диковић   Зоран Ђорђевић   Војска Србије
@mo_i_vs @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима