Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počela provera jedinica za hitno reagovanje Vojske Srbije

Bookmark and Share

09.03.2017. Južna Srbija Info

Po naređenju ministra odbrane i odluci predsednika Republike sinoć je počela provera operativnih sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije. U pitanju je vanredni, nenajavljeni, terenski inspekcijski nadzor nad operativnim sposobnostima dela snaga za hitno reagovanje koji će se realizovati do 9. marta na više lokacija u Srbiji.

Počela provera jedinica za hitno reagovanje Vojske Srbije

Provera operativnih sposobnosti počela je davanjem uzbune iz Operativnog centra sistema odbrane, kojoj su prisustvovali ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Za vreme trajanja inspekcijskog nadzora biće proveravana spremnost jedinica da u najkraćem roku odgovore na postavljene zadatke u okviru predviđenih scenarija krizne situacije. U okviru vežbovnih aktivnosti biće realizovani kombinovani marševi jedinica, bojeva gađanja, rešavanje različitih borbenih supozicija sa izvođenjem specijalnih dejstava.

Cilj inspekcijskog nadzora je ostvarivanje što višeg nivoa osposobljenosti i borbene spremnosti jedinica Vojske Srbije za reagovanje na eventualne rizike i pretnje po bezbednost države.

Komentara: 0


#   Ministarstvo odbrane   Ljubiša Diković   Zoran Đorđević   Vojska Srbije
@mo_i_vs @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima