Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почело решавање водоснабдевања у Сечаници

rssBookmark and Share

Ниш 27.07.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић обишао је у среду Сечаницу где је почело потписивање појединачних уговора мештана и ЈКП Наисус о прикључењу на градски водоводни систем, чиме је отпочело и решавање дугогодишњих проблема са водоснабдевањем и нагомиланим дуговањима према овом јавно комуналном предузећу.

Почело решавање водоснабдевања у Сечаници

На иницијативу Савета грађана, и уз подршку Градоначелника, постигнут је договор да ЈКП Наисус преузме надлежност над сеоским водоводом и бригу о његовом одржавању, постави водомере у свим домаћинствима која потпишу Уговор и тиме их уведе у градски систем водоснабдевања.

На тај начин, како је истакао Градоначелник Булатовић, омогућиће се реконструкција водовода и квалитетно одржавање мреже, смањиће се губици у систему, а мештани овог села са око 300 домаћинстава, добиће уредно снабдевање водом. Са друге стране решава се и проблем са неовлаштеним прикључивањем на водоводну мржу и милионска дуговања настала у периоду док је читаво село имало само један водомер, а велики део мештана није плаћао утрошену воду.

Када сва домаћинства склопе уговоре са Наисусом, плаћаће реални утрошак воде, уз обавезу да стара дуговања измире солидарно, и то тако што ће дуг од 19 000 динара по домаћинству, исплатити у 36 месечних рата од по 500 динара, без додатних камата и трошкова.

Остатак дуга Град преузима на себе, и то тако што ће инвестирати у реконструкцију водоводне мреже у селу, каже градоначелник Булатовић уз напомену да је сличан договор већ постигнут са мештанима Матејевца, и да ће се и у другим селима која имају сеоске или мешовите водоводе са бројним проблемима и великим дуговањима, применити исти принцип, и омогућити приступање и тих села градском систему за водоснабдевање.

Коментара: 0


#   Ниш   Дарко Булатовић   водоснабдевање   Наиссус ЈКП   Сечаница село
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима