Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Велепоље коначно добија воду из градског система?

rssBookmark and Share

Ниш 07.03.2019. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша, Дарко Булатовић са сарадницима, разговарао са мештанима Велепоља о решавању нагомиланих комуналних проблема у селу.

Велепоље коначно добија воду из градског система?

Поред Градоначелника збору мештана присуствовали су и председник ГО Црвени Крст, Мирослав Милутиновић, његови сарадници из општине, као и директори Паркинг сервиса, Дирекције за изградњу града и директор ЈКП Наиссус чије су екипе ових дана почеле постављање водомера у домаћинствима у Велепољу.

Управо водоснабдевање је и било главна тема састанка, с обзиром да ово село, заједно са суседним Палиграцем и Врелом улази у систем ЈКП Наиссус који ће од сада бринути о одржавању мреже и изворишта, као и стабилности система, али и вршити наплату те услуге.

Градоначелник је поручио да се овим трајно решава проблем снабдевања ових села водом за пиће, јер је локални водовод чију су изградњу мештани сами финансирали, дотрајао и не може да задовољи потребе грађана.

Такође, договорено је да се у наредних неколико недеља отклоне И сви недостаци у јавном осветљењу, за шта је задужен Паркинг сервис, да се у току пролећа поправе атарски путеви, али и да се настави са реконструкцијом саобраћајница које ово село повезују са градом, а у надлежности су локалне самоуправе.

Такође, као идеја изнета је и могућност увођења редовног одвоза смећа, а коначни договор биће постигнут у наредних неколико недеља, што би значило постављење контејнера у селу и увођење Велепоља у систем ЈКП Медијана.

Градоначелник је поручио да ће слични сусрети наредних дана бити одржани и у Палиграцу и Горњој Трнави.


#   Ниш   Медиана ЈКП   Дарко Булатовић   Паркинг сервис   Палиграце   водоснабдевање   Мирослав Милутиновић   Наиссус ЈКП   Велепоље
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима