Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Velepolje konačno dobija vodu iz gradskog sistema?

rssBookmark and Share

Niš 07.03.2019. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović sa saradnicima, razgovarao sa meštanima Velepolja o rešavanju nagomilanih komunalnih problema u selu.

Velepolje konačno dobija vodu iz gradskog sistema?

Pored Gradonačelnika zboru meštana prisustvovali su i predsednik GO Crveni Krst, Miroslav Milutinović, njegovi saradnici iz opštine, kao i direktori Parking servisa, Direkcije za izgradnju grada i direktor JKP Naissus čije su ekipe ovih dana počele postavljanje vodomera u domaćinstvima u Velepolju.

Upravo vodosnabdevanje je i bilo glavna tema sastanka, s obzirom da ovo selo, zajedno sa susednim Paligracem i Vrelom ulazi u sistem JKP Naissus koji će od sada brinuti o održavanju mreže i izvorišta, kao i stabilnosti sistema, ali i vršiti naplatu te usluge.

Gradonačelnik je poručio da se ovim trajno rešava problem snabdevanja ovih sela vodom za piće, jer je lokalni vodovod čiju su izgradnju meštani sami finansirali, dotrajao i ne može da zadovolji potrebe građana.

Takođe, dogovoreno je da se u narednih nekoliko nedelja otklone I svi nedostaci u javnom osvetljenju, za šta je zadužen Parking servis, da se u toku proleća poprave atarski putevi, ali i da se nastavi sa rekonstrukcijom saobraćajnica koje ovo selo povezuju sa gradom, a u nadležnosti su lokalne samouprave.

Takođe, kao ideja izneta je i mogućnost uvođenja redovnog odvoza smeća, a konačni dogovor biće postignut u narednih nekoliko nedelja, što bi značilo postavljenje kontejnera u selu i uvođenje Velepolja u sistem JKP Medijana.

Gradonačelnik je poručio da će slični susreti narednih dana biti održani i u Paligracu i Gornjoj Trnavi.


#   Niš   Mediana JKP   Darko Bulatović   Parking servis   Paligrace   vodosnabdevanje   Miroslav Milutinović   Naissus JKP   Velepolje
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima