Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почеткак радова на изградњи ауто-пута Ниш - Мердаре - Вучић ускоро у Нишу на три дана

rssBookmark and Share

Мерошина 02.12.2021. Јужна Србија Инфо

Председник Александар Вучић присуствовао је данас церемонији обележавања почетка радова на изградњи ауто-пута Е-80 Ниш (Мерошина) - Плочник (Белољин), фаза 1, деоница Мерошина-Мерошина 1 и том приликом истакао да ће тај ауто-пут бити велики помак за нашу земљу, а пре свега за Прокупље, Куршумлију и Блаце.

Почеткак радова на изградњи ауто-пута Ниш - Мердаре - Вучић ускоро у Нишу на три дана

Вучић је рекао да би деоница ауто-пута до Прокупља требало да буде готова за око две и по године и додао да ћемо се тако боље повезати и са Приштином и Грачаницом.

„Ово је велики помак за нашу земљу“, нагласио је председник Србије и захвалио Европској унији на финансијској помоћи за тај пројекат.

"Првих 32,7 километра пута кошта 226 милиона евра, 40 смо добили на поклон од Европске уније“, истакао је председник и додао да ће уз овај пут више инвеститора долазити у Топлички крај.

„Цео ауто-пут коштаће око 650 милиона евра. Огроман новац улажемо и ово ће значити нови живот и за Прокупље, Блаце, Житорађу, Куршумлију, Пролом Бању, Ђавољу варош, али и нове инвестиције и много посла за све људе“, поручио је председник и додао да ће се од Ниша до Мердара стизати за 45 минута.

Председник је пројекат изградње ауто-пута Е-80 Ниш - Плочник оценио као јако важан и додао да ће убудуће бити још важнији, не само за Топлицу, већ и за односе Срба и Албанаца.

Председник је најавио да ће ускоро доћи на три дана у Ниш.

"У Поморављу и Нишу радимо на пројектовању брзе пруге Београд-Ниш, Ниш-Димитровград већ радимо са Европљанима. Све то све више кошта, материјал је све скупљи, зато нам треба подршка ЕУ", нагласио је председник Вучић.

Деоница Ниш - Плочник је изузетно комплексна, јер ће имати шест тунела, 12 мостова и велики број надвожњака, подвожњака и вијадукта, због чега је подељена на четири поддеонице.

Почетку радова присуствовао је и шеф делегације ЕУ у Србији Емануел Жиофре, министар грађевинарства Томислав Момировић, као и директори Коридора Србије и Путева Србије, Александар Антић и Зоран Дробњак и други. 


#   Мерошина   Александар Вучић   Мердаре   Зоран Дробњак   ауто-пут мира   Мердаре
@avucic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима