Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почиње изградња нове Болнице у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 13.01.2020. Јужна Србија Инфо

У Свечаној сали Градске управе у Прокупљу, данас је потписан уговор о извођењу грађевинских радова на реконструкцији и доградњи објекта Опште болнице “Др Алекса Савић“-Медицински центар у Прокупљу. Рок за завршетак радова је 240 дана од дана увођења у посао.

Почиње изградња нове Болнице у Прокупљу

Уговор је потписао градоначелник Прокупља Александар Симоновић и представник  фирме „Термомонт“ Д.О.О.Београд, Дејан Бурчул, која је једна од више фирми конзорцијума којем су поверени послови изградње.

-Пред нама је један веома важан посао који смо најављивали, а чија ће реализација почети најкасније за десетак дана. Реч је о почетку прве фазе радова која подразумева енергетску санацију, замену фасаде, крова, столарије, постављање соларних панела.   Укупна вредност радова на реализацији прве фазе је око милијарду динара, док је целокупна вредност овог капиталног пројекта близу три милијарде динара. Пројекат финансира Влада Републике Србије, преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, рекао је градоначелник Симоновић и истакао да ће Прокупље и цео Топлички округ, али и цео регион, добити најмодернији здравствени центар.

Према његовим речима, послови су поверени најповољнијем извођачу који за собом има изграђене многе савремене здравствене објекте, као што је ВМА у Београду, Здравствени центар у Лозници.

-Након завршетка прве фазе, предстоји уређење унутрашњости објекта, опремање инвентаром и савременим медицинским апаратима, изградња новог хируршког блока, који ће у потпуности бити независтан од постојеће зграде. Једном речју, имаћемо један модеран објекат, примарну и секундарну здравствену заштиту на једном месту. На тај начин, запослени ће имати много боље услове за рад, а циљ свега тога су најквалитетније здравствене услуге које заслужују наши грађани, додао је градоначелник Симоновић.

Овом приликом, он се захвалио свима који су дали допринос да Прокупље добије модеран здравствени центар, пре свега председнику Републике Србије Александру Вучићу, премијерки Ани Брнабић, министру здравља Златибору Лончару.

Потписивању уговора, присуствовали су представници Града Прокупља,  Скупштине Града, Топличког округа, директори прокупачких здравствених установа, представници Синдиката здравствених радника Србије.


#   Прокупље   Др Алекса Савић болница   реконструкција   изградња   Александар Симоновић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима