Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Појачан шверц меса у Пчињском округу

rssBookmark and Share

Врање 29.10.2010. Извор: Јужне вести

Од почетка године ветеринарски инспектори запленили су у Пчињском округу преко 9.000 килограма шверцованог меса.

Највећа количина меса без декларације заплењена је у Бујановцу и Врању. Биљана Марковић, шеф ветеринарске инспекције за Пчињски округ, каже да се углавном ради о пилећем, али да је ван промета стављено и око 1,8 тона јунећег и 100 килограма свињског меса.

- У овој години у општинама у Округу учесталији су покушаји трговине месом сумњивог порекла. Производи који немају пратећу документацију преведену на наш језик нису прошли ветеринарско санитарну контролу, због чега су сумњивог квалитета. Пилећи батаци су посебно ризични, јер се у току транспорта више пута одмрзавају, због чега су хемијски и бактериолошки неисправни - каже Марковићева

Надлежни тврде да су због овакве ситуације пооштрене контроле у киосцима брзе хране, у угоститељским, али и малопродајним објектима.

У инспекцији апелују на потрошаче да приликом куповине меса и месних прерађевина обрате пажњу на печат о потврди исправности производа и на декларацију на српском језику, уколико је месо из увоза.

У ветеринарској инспекцији објашњавају да се заплењено месо складишти најпре у комори предузећа "Развитак“ у Бујановцу, а онда се једном месечно одвози у ћупријску кафилерију где се уништава.



#   Врање   Млађан Динкић   Пчињски округ
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима