Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Појачана контрола у Жандармерији

rssBookmark and Share

30.11.2013. Autor: Tanjug

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Владимир Божовић изјавио је данас да је Жандармерија апсолутно под контролом Министарства унутрашњих послова, а тиме и владе и државе, те не постоје никакви услови, нити могућност да се она отргне од те контроле, односно да се догоде појаве попут побуне и отказивања послушности.

Појачана контрола у Жандармерији

Божовић, међутим, указује да је појачана контрола рада те, али и других специјалних јединица МУП-а, да би се предупредили случајеви, каквих је било, да су њени припадници умешани у кривична дела, и да би се сагледало стање у тој јединици.

Божовић сматра да случај недавно ухапшеног жандарма Александра Раичића, осумњиченог за убиство, који је имао „интензивне контакте са лицима из криминогене средине”, отвара питање пријема у Жандармерију и уопште у МУП.

Начин на који се примају нови припадници специјалних јединица, и у МУП уопште, наиме, није усклађен са европским стандардима и потребама друштва.

Према Божовићевим речима, овакви догађаји указују на потребу сагледавања стања не само у Жандармерији, већ и у свим специјалним јединицама и целом министарству, о чему је, каже, разговарао са премијером и министром унутрашњих послова, директором полиције и начелником криминалистичке полиције.


#   контрола
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима