Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pojačana kontrola u Žandarmeriji

rssBookmark and Share

30.11.2013. Autor: Tanjug

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović izjavio je danas da je Žandarmerija apsolutno pod kontrolom Ministarstva unutrašnjih poslova, a time i vlade i države, te ne postoje nikakvi uslovi, niti mogućnost da se ona otrgne od te kontrole, odnosno da se dogode pojave poput pobune i otkazivanja poslušnosti.

Pojačana kontrola u Žandarmeriji

Božović, međutim, ukazuje da je pojačana kontrola rada te, ali i drugih specijalnih jedinica MUP-a, da bi se predupredili slučajevi, kakvih je bilo, da su njeni pripadnici umešani u krivična dela, i da bi se sagledalo stanje u toj jedinici.

Božović smatra da slučaj nedavno uhapšenog žandarma Aleksandra Raičića, osumnjičenog za ubistvo, koji je imao „intenzivne kontakte sa licima iz kriminogene sredine”, otvara pitanje prijema u Žandarmeriju i uopšte u MUP.

Način na koji se primaju novi pripadnici specijalnih jedinica, i u MUP uopšte, naime, nije usklađen sa evropskim standardima i potrebama društva.

Prema Božovićevim rečima, ovakvi događaji ukazuju na potrebu sagledavanja stanja ne samo u Žandarmeriji, već i u svim specijalnim jedinicama i celom ministarstvu, o čemu je, kaže, razgovarao sa premijerom i ministrom unutrašnjih poslova, direktorom policije i načelnikom kriminalističke policije.

Komentara: 0


#   kontrola
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima