Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Велико интересовање: Покретна амбасада Велике Британије у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 07.03.2019. Јужна Србија Инфо

Британска амбасада у Београду отворила је јуче своју прву PopUp (покретну) амбасаду у Нишу, у просторијама Медиа и реформ центра Ниш. Покретна амбасада биће отворена и сутра, када су предвиђене главне активности.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Током јучерашњег и данашњегг дана, одржаће се бројне активности путем којих ће се заинтересованима приближити рад Амбасаде, показујући значај британско-српских дипломатских односа који трају већ више од 180 година.

Јуче се присутнима обратио Џон Шарп, први секретар Британске амбасаде.

Данас, поводом Међународног дана жена, Лена Јовановић, седамнаестогодишња девојка из Ниша, добила је прилику да буде "амбасадорка на један дан" и да асистира амбасадору Денису Кифу у његовим дипломатским дужностима током сутрашњег дана.

Модерни дипломатски концепт Покретне амбасаде започео је 2016. године један швајцарски амбасадор, у циљу приближавања људи једних другима и самим тим грађења нове врсте билатералних односа између две државе.

Од тада, дипломате широм света развијају даље овај концепт како би подстакли квалитетну и отворену комуникацију и нове формате рада у дипломатији.

Из британске амбасаде, позивају све заинтересоване грађане, да посете Покретну амбасаду у Нишу и разговарају са њеним представницима.

Програм за 8.март

Поводом Међународног дана жена, Британска амбасада, у сарадњи са Медиа и реформ центром Ниш, организује градски форум о овој теми.
 
На форуму ће говорити:

Денис Киф, британски амбасадор у Србији
Др Невена Петрушић, професорка Правног факултета и бивша повереница за равноправност у Нишу.
Милан Бабић, представник "Дели простора" за креативно деловање
Соња Новак, британска стипендисткиња
Зорана Ристић, модераторка

Форум је отворен за јавност, њему ће присуствовати Лена Јовановић из Ниша „амбасадорка на један дан“, која ће током 8. марта асистирати амбасадору Кифу у његовим дипломатским дужностима.

Из организационих разлога, потребно је потврдити присуство на догађају слањем мејла на info@mirc.rs

Програм почиње у 13 сати.

 


#   Ниш   Невена Петрушић   Денис Киф   Велика Британија   Медија центар Ниш   Британски амбасадор   8. март   дипломатија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима