Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Захвалност Великој Британији за подршку младима у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 08.03.2019. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Дарко Булатовић разговарао је данас у Градској кући са Њ.Е. амбасадором Велике Британије у Србији Денисом Кифом,који је у дводневној посети Нишу у оквиру акције ''Pop up'' коју ова амбасада по први пут организује управо у нашем граду.

Захвалност Великој Британији за подршку младима у Нишу

Булатовић је госту из Велике Британије захвалио за, како је рекао, ''дивну акцију у коју су укључени и наши млади суграђани. Он је упознао амбасадора Кифа са бројним пројектима на чијој се реализацији ради у граду, од инфраструктурних објеката до научно технолошких и образовних система, чији је циљ, како је рекао Градоначелник, да створе услове за побољшање квалитета живота и стандарда наших грађана.

Амбасадор Денис Киф је градоначелнику пренео своје задовољство оним што је видео и доживео током боравка у Нишу и поручио да су могућности за сарадњу у свим областима, од културе, привреде, образовања и науке велике, и да Велика Британија у сваком смислу подржава реформски пут Србије на њеном путу ка Европској унији.

''Ниш и град Јорк су повезани још од Цара Константина, а у савремено доба, сваки становник Велике Британије може бити само захвалан грађанима Ниша на пријатељству и савезништву које датира још од Првог Светског рата, о чему сведочи и гробље на коме су сахрањени британски војници погинули на овим просторима, али и чињеница да је Томас Липтон, још пре једног века проглашен почасним грађанином Ниша'', рекао је Амбасадор Киф.

Пријему је присуствовала и Нишлијака Лена Јовановић (17) из нишке Гимназије "Бора Станковић", којој је, захваљујући победи на конкурсу који је расписала Амбасада, припала част да два дана буде у улози Амбасадора Уједињеног Краљевства

Коментара: 0


#   Ниш   Бора Станковић   Дарко Булатовић   Денис Киф   Велика Британија
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима