Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Veliko interesovanje: Pokretna ambasada Velike Britanije u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 07.03.2019. Južna Srbija Info

Britanska ambasada u Beogradu otvorila je juče svoju prvu PopUp (pokretnu) ambasadu u Nišu, u prostorijama Media i reform centra Niš. Pokretna ambasada biće otvorena i sutra, kada su predviđene glavne aktivnosti.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Tokom jučerašnjeg i današnjegg dana, održaće se brojne aktivnosti putem kojih će se zainteresovanima približiti rad Ambasade, pokazujući značaj britansko-srpskih diplomatskih odnosa koji traju već više od 180 godina.

Juče se prisutnima obratio Džon Šarp, prvi sekretar Britanske ambasade.

Danas, povodom Međunarodnog dana žena, Lena Jovanović, sedamnaestogodišnja devojka iz Niša, dobila je priliku da bude "ambasadorka na jedan dan" i da asistira ambasadoru Denisu Kifu u njegovim diplomatskim dužnostima tokom sutrašnjeg dana.

Moderni diplomatski koncept Pokretne ambasade započeo je 2016. godine jedan švajcarski ambasador, u cilju približavanja ljudi jednih drugima i samim tim građenja nove vrste bilateralnih odnosa između dve države.

Od tada, diplomate širom sveta razvijaju dalje ovaj koncept kako bi podstakli kvalitetnu i otvorenu komunikaciju i nove formate rada u diplomatiji.

Iz britanske ambasade, pozivaju sve zainteresovane građane, da posete Pokretnu ambasadu u Nišu i razgovaraju sa njenim predstavnicima.

Program za 8.mart

Povodom Međunarodnog dana žena, Britanska ambasada, u saradnji sa Media i reform centrom Niš, organizuje gradski forum o ovoj temi.
 
Na forumu će govoriti:

Denis Kif, britanski ambasador u Srbiji
Dr Nevena Petrušić, profesorka Pravnog fakulteta i bivša poverenica za ravnopravnost u Nišu.
Milan Babić, predstavnik "Deli prostora" za kreativno delovanje
Sonja Novak, britanska stipendistkinja
Zorana Ristić, moderatorka

Forum je otvoren za javnost, njemu će prisustvovati Lena Jovanović iz Niša „ambasadorka na jedan dan“, koja će tokom 8. marta asistirati ambasadoru Kifu u njegovim diplomatskim dužnostima.

Iz organizacionih razloga, potrebno je potvrditi prisustvo na događaju slanjem mejla na info@mirc.rs

Program počinje u 13 sati.

 

Komentara: 0


#   Niš   Nevena Petrušić   Denis Kif   Velika Britanija   Medija centar Niš   Britanski ambasador   8. mart   diplomatija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima