Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uspešan "Dan visokih zvanica" na međunarodnoj vežbi "Platinasti vuk 17" (FOTO)

rssBookmark and Share

Bujanovac 23.06.2017. Južna Srbija Info

Ministar odbrane Zoran Đorđević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa članovima kolegijuma, ambasadori SAD Kajl Skot i Ujedinjenog Kraljevstva Denis Kif, prisustvovali su juče Danu visokih zvanica na međunarodnoj vežbi „Platinasti vuk“ na bazi „Jug“ kod Bujanovca.

Uspešan "Dan visokih zvanica" na međunarodnoj vežbi "Platinasti vuk 17" (FOTO)

Na desetodnevnoj vežbi „Platinasti vuk 17“, osim pripadnika Vojske Srbije, učestvuju jedinice oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore.

Obraćajući se učesnicima vežbe, ministar Đorđević je izrazio zadovoljstvo što je bio u prilici da sagleda šta su sve zajedničkim snagama naučili i savladali tokom prethodnih deset dana.


Ambasador Skot izrazio je zadovoljstvo što je na današnjem prikazu bio u prilici da vidi realan scenario u mirovnim operacijama, kao i zajednički rad američkih i srpskih vojnika zajedno sa kolegama iz ostalih zemalja.

Govoreći o vežbi, britanski ambasador Kif istakao je da je veoma zadovoljan što pripadnici vojske te zemlje učestvuju u vežbi „Platinasti vuk“.

Komentara: 0


#   Bujanovac   SAD   Ministarstvo odbrane   baza Jug   Crna Gora   Denis Kif   Velika Britanija   Zoran Đorđević   Makedonija   Britanski ambasador   vojna vežba   Vojska Srbije   Nacionalna garda Ohaja   Kajl Skot   Platinasti vuk vežba
@mo_i_vs @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima