Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Акција ПУПС-Солидарност и правда Медијана поводом Светског дана здравља: Дељење јабука као симбол здравог начина живота

rssBookmark and Share

08.04.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Протеклог викенда поводом Светског дана здравља, Општински одбор ПУПС-Солидарност и правда Медијана организовао је данас акцију у парку Светог Саве у Нишу. Активисти ове организације су пролазницима и комшијама делили јабуке као симбол здравог начина живота и бриге о сопственом здрављу.

Акција ПУПС-Солидарност и правда Медијана поводом Светског дана здравља: Дељење јабука као симбол здравог начина живота

Циљ акције био је да се скрене пажња јавности на важност очувања здравља и подигне свест о значају правилне исхране и физичке активности. Кроз симболично дељење јабука, грађанима је указано на неопходност здравих навика и редовних медицинских прегледа.

"Светски дан здравља је прилика да се подсетимо колико је важно бринути о свом здрављу и превентивно деловати како бисмо сачували виталност и квалитет живота", кажу из Општинског одбора ПУПС-Солидарност и правда Медијана.

Светски дан здравља се обележава сваке године 7. априла како би се подигла глобална свест о здравственим темама и промовисале здраве животне навике. Ове године, тема је фокусирана на јачање здравствених система и изградњу боље будућности за све људе.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима