Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Борко Стефановић у препуној сали Народног позоришта у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 26.12.2015. Нишке Вести, Маја Воденичарски

Левица Србије и званично је представљена Нишлијама на трибини која је организована данас у Народном позоришту.

Фото: Нишке Вести
Фото: Нишке Вести

Препуна сала и велики број младих лица обећава да Левица у Нишу већ има велику подршку, томе је захвалан и први човек ове партије народни посланик Борко Стефановић, коме су Нишлије неколико пута прекидале говор аплаузом.

"Први велики скуп Левице Србије је ево данас у Нишу. Оно што је нама циљ јесте да успоставимо систем вредности. Да уведемо стандарде који ће вратити достојанство. Изабраћемо људе који су одговорни за оно што раде." рекао је на самом почетку Славиша Динић, некада испред Удружења грађана "Коалиција за Ниш" данас лидер Левице у Нишу.

Славиша Динић

“Данас смо у Нишу представили иницијативни одбор и програм Левице који има 24 тачке. Мени је драго да смо овде јер све велике ствари почињу у Нишу и са југа Србије. Имамо овде сјајне људе поштене људе са добрим биографијама. Код нас су сви добродошли који прихватају наш програм, идеологију и који прихватају да неће бити било какве сарадње са Српском напредном странком.” рекао је Стефановић.

Први човек левице, каже нуди нешто ново:

“Нова политика и нова нада за нашу државу, која доноси социјалну једнакост, правду. Најзад искорењивање сиромаштва и борбу за свако радно место и нове фабрике. Једина смо партија која заговара и то да ако нема друге солуције да и држава отвори фабрику. Наша идеологија је нешто ново и сасвим другачије. Боримо се за уништен средњи слој, за раднике, сељаке и незапослене.” потенцира Стефановић.

У новине се убрају пуно тога. Од увођења референдума за нека питања, до забране јавним предузећима који су монополисти да на рекламу троше милионе евра.Борко 3

“Ми ћемо увести да је страначко запошљавање - кривично дело, да они који имају највише и плате већи порез него остали, зауставићемо страначке субвенције, почећемо преговоре о замрзавању отплате спољног дуга и на тај начин доћи до средстава. Забранићемо јавним предузећима, која послују позитивно и јесу у монополском положају да се рекламирају и троше стотине милиона евра годишње на маркетинг. У том смислу новац је ту, само треба средити ову државу, увести правду, дати шансу младима и борити се за пензионере. Ово је све порука али и понуда, јер верујемо да то може Србију да извуче из беде и сиромаштва.”

Политичари и када крену из Ниша, убрзо забораве на град на обали Нишаве, Борислав не мисли тако:

“Гаранција да се то неће десити са Левицом Србије јесте та да смо ми једина партија која се бори за то да постоји фискална-финансијска децентрализација земље која је важнија од многих мапа, округа, скупштина и нових администрација. Ми желимо да укинемо локалне скупштине као легло корупције и отимања одборника. Наши одборници ће бити они који желе да не буду одборници. По томе смо другачији. Грађани Ниша желе да гласају за градоначелника именом и презименом, за чланове Градског већа именом и презименом, све остало је бесмислица. Ми хоћемо да вратимо одлучивање у град Ниш, желимо да уведемо избор за начелника полоције на изборима, општиског јавног тужиоца и буџетског контролора, који нећеБорко 2 бити чланови ниједне партије. Референдум за свако задуживање града Ниша преко два милиона евра. Нишлијама је одузета моћ одлучивања и предата странкама које се само мењају.” тврди оснивач Левице Србије.

Отварају се фабрике које раде већ две године, у којима су људи мизерно плаћени за рад од 14 сати, без синдиката и без могућности да имају представнике у управљачкој структури, то је оно што Левица Србије хоће да промени, категоричан је Стефановић.

На велику акцију полиције и бројна хапшења, Борислав каже:

“Ми смо увек за то да они који су се огрешили о закон се и суоче са правдом. Сматрам да је ово један политички потез који господин Вучић користи, јер не може да се суочи са тим да се за празник не прича о њему. Лепо је то темпирао пред Нову годину, али искуство нас учи да људи који су ухапшени брзо буду и пуштени. Буду малтретирани кроз медије а касније њихова кривица не буде доказана. Овога пута можда је спремљено више доказа.” каже лидер Левице.

За говорницом су се смењивали говорници међу којима је био и народни посланик Иван Јовановић који је рекао да је Закон о пореклу имовине већ предложен у Скупштини Србије, а он предвиђа да имовина у вредности преко сто хиљада евра за коју не постоји доказ о пореклу  да се врати држави, али такве ствари тешко пролазе, каже он.

“У задњих неколико година из ове државе само од малих и средњих предузећа и грађана узето је преко 27 милијарде евра само по питању курсних разлика, као и 4,5 милијаде евра не наплаћеног пореза. То су све наше паре које могу да се употребе за изградњу. Желимо да подржимо мала и велика предузећа као и вредне приватне фирме. Ми желим да више ниједан млад човек не оде из Србије, јер Србија може боље” завршио је Јовановић.

Да ли Србија може боље? Одговор крије Левица Србије.

Коментара: 0


#   Ниш   Борислав Борко Стефановић   политика     Ер Србија   Народно позориште   Коалиција за Ниш   Иван Јовановић   Славиша Динић   кривично дело   Левица Србије   радно место   Закон о пореклу имовине
@BorkoStef @airserbia @LevicaSrbije @


 


[ Додај коментар ]