Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бранислав Јовановић: Ово је година када се радови на стадиону "Чаир" морају наставити

rssBookmark and Share

Ниш 01.04.2023. Јужна Србија Инфо

„Ово је година када се радови на стадиону „Радничког“ морају наставити и престаните са даљим понижавањем Ниша, обзиром да су завршени стадиони у Лесковцу, Лозници, Зајечару, а у Новом Саду се ради други стадион“, каже Бранислав Јовановић, одборник коалиције „Ниш, мој град“ у Скупштини Града Ниша.

Бранислав Јовановић: Ово је година када се радови на стадиону "Чаир" морају наставити

Саопштење преносимо у целости..

Он подсећа да фудбалиски клуб „Раднички“ слави 100 година постојања ове године и да је прослава кренула бакљадом на стадиону.

„Ми памтимо кад су навијачи овог фудббалског клуба вршили оправдани притисак на тадашње градско руководство да се већ урушени стадион изгради. Наравно да је то прихваћено јер се ради о цивилизацијској и спортској потреби сваког града, а поготово универзитетског какав је Ниш“, наглашава Јовановић.

Према његовим речима на нивоу Републике Србије донет је посебан закон о помоћи спортској инфраструктури где су обезбеђена средства за изградњу стадиона „Радничког“ и реконструкцију спортске хале „Чаир“.

„Стадион је изграђен у овој фази у којој је данас, а онда је дошло до смене локалног руководства и од тада се стало са радовима. Ниш заслужује стадион који ће по величини бити иза београдских стадиона“, закључује Јовановић и додаје на крају.

„Многи се жале да је стадион оштећен, али не због неквалитетних радова него је по пројекту требало одмах да буде покривен. Логично је и да би се свака кућа оштетила када би дванаест година била без крова. Град и Раднички се воле делима, а не речима.“


#   Ниш   Раднички ФК   Бранислав Јовановић   Коалиција Ниш мој град   Стадион Чаир
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима