Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Четири одборника ДЈБ у Нишу оформили "Нишку иницијативу" (НИ)

rssBookmark and Share

Ниш 26.03.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Четири одборника који су одлуком Градског одбора ДЈБ Ниш искључени из странке, оформили су нову одборничку групу у Скупштини града Ниша, под именом "Нишка иницијатива" (НИ).

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Саопштење "Нишке иницијативе" преносимо у целости...

Услед непомирљивих разлика у политичком мишљењу, али и доживљавању основних вредности на којима би покрет "Доста је било" требало да функцинише, након многих покушаја да централу у Београду упозоримо на проблеме и неправилности у раду ГО Ниш, одборничка група, коју чине одборници СК Града, др Радмила Поповић, Драгослав Петровић, Срђан Нонић и Дејан Петковић, обавештавају јавност да су овим чином напустили Покрет и истовремено оформили нову одборничку групу у СК Града Ниша, која ће од наредне седнице носити назив “Нишка иницијатива”, скраћено, НИ.

У атмосфери оспоравања сваког критичког мишљења и деловања унутар Покрета, дубоко смо скептични да ће предстојећи унутарстраначки избори на локалу и републичком нивоу донети позитивне промене и показати стварну вољу за преузимање одговорности за лоше резултате избора и пад рејтинга покрета ДЈБ.

Формирање нове одборничке групе предстваља покушај да одборнички мандати и даље буду у функцији заступања интереса грађана у градском парламенту, али под условима под којима су потписани одборници и ушли у политику, а то су, пре свега, борба против партократског система, увођење принципа транспарентости на свим нивоима, као и децентрализација.

Сматрамо да смо се за две године озбиљног опозиционог рада препоручили као водећа опозициона структура, оправдали гласове грађана добијене на изборима 2016. године и разлоге због којих смо ушли у политику.

-Бићемо спремни на сарадњу са свим опозиционим снагама на локалу са којима се налазимо у заједничкој борби против осионе и бахате власти, која није решила бројне проблеме Града и не ради у корист грађана. Наш циљ јесте јасан фокус на проблеме функционисања Града у свим сферама јавног живота, али и много озбиљнији рад са грађанима на терену, њихово информисање и активно укључивање у политички живот Града, пише у саопштењу нове одборничке групе "Нишка иницијатива". 
 

Коментара: 0


#   Ниш   Скупштина града Ниша   Мила Попов   Доста је било   Радмила Поповић   унутарстраначки избори   Срђан Нонић   Нишка иницијатива (НИ)
@DostaJeBilo @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима