Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Četiri odbornika DJB u Nišu oformili "Nišku inicijativu" (NI)

rssBookmark and Share

Niš 26.03.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Četiri odbornika koji su odlukom Gradskog odbora DJB Niš isključeni iz stranke, oformili su novu odborničku grupu u Skupštini grada Niša, pod imenom "Niška inicijativa" (NI).

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Saopštenje "Niške inicijative" prenosimo u celosti...

Usled nepomirljivih razlika u političkom mišljenju, ali i doživljavanju osnovnih vrednosti na kojima bi pokret "Dosta je bilo" trebalo da funkciniše, nakon mnogih pokušaja da centralu u Beogradu upozorimo na probleme i nepravilnosti u radu GO Niš, odbornička grupa, koju čine odbornici SK Grada, dr Radmila Popović, Dragoslav Petrović, Srđan Nonić i Dejan Petković, obaveštavaju javnost da su ovim činom napustili Pokret i istovremeno oformili novu odborničku grupu u SK Grada Niša, koja će od naredne sednice nositi naziv “Niška inicijativa”, skraćeno, NI.

U atmosferi osporavanja svakog kritičkog mišljenja i delovanja unutar Pokreta, duboko smo skeptični da će predstojeći unutarstranački izbori na lokalu i republičkom nivou doneti pozitivne promene i pokazati stvarnu volju za preuzimanje odgovornosti za loše rezultate izbora i pad rejtinga pokreta DJB.

Formiranje nove odborničke grupe predstvalja pokušaj da odbornički mandati i dalje budu u funkciji zastupanja interesa građana u gradskom parlamentu, ali pod uslovima pod kojima su potpisani odbornici i ušli u politiku, a to su, pre svega, borba protiv partokratskog sistema, uvođenje principa transparentosti na svim nivoima, kao i decentralizacija.

Smatramo da smo se za dve godine ozbiljnog opozicionog rada preporučili kao vodeća opoziciona struktura, opravdali glasove građana dobijene na izborima 2016. godine i razloge zbog kojih smo ušli u politiku.

-Bićemo spremni na saradnju sa svim opozicionim snagama na lokalu sa kojima se nalazimo u zajedničkoj borbi protiv osione i bahate vlasti, koja nije rešila brojne probleme Grada i ne radi u korist građana. Naš cilj jeste jasan fokus na probleme funkcionisanja Grada u svim sferama javnog života, ali i mnogo ozbiljniji rad sa građanima na terenu, njihovo informisanje i aktivno uključivanje u politički život Grada, piše u saopštenju nove odborničke grupe "Niška inicijativa". 
 

Komentara: 0


#   Niš   Skupština grada Niša   Mila Popov   Dosta je bilo   Radmila Popović   unutarstranački izbori   Srđan Nonić   Niška inicijativa (NI)
@DostaJeBilo @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima