Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niška inicijativa: Razlozi za odlaganje SG i rasprave o niškom aerodromu su trivijalni i neubedljivi!

rssBookmark and Share

Niš 07.04.2018. Južna Srbija Info

Bez podrške i potpisa NIŠKE INICIJATIVE, na sastanku šefova odborničkih grupa, održanom 4. aprila u kabinetu predsednika SG Niša, postignut je dogovor o odlaganju sednice Skupštine grada Niša zakazane u utorak, 10. aprila, piše u saopštenju nove odborničke grupe "Niška inicijativa".

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Saopštenje prenosimo u celosti...

Razlozi koji su na tom sastanku navedeni u najmanju ruku su trivijalni i neubedljivi, a donekle i uvredljivi za građane, jer je kao jedan od motiva odlaganja navedena “nedovoljna upućenost i informisanost građana”, kao i da ukupna javnost “nema pravi uvid u celinu situacije”.

Vreme se kupuje i zbog toga kako bi nekakav opskuran tim niških političkih stručnjaka imao dovoljno vremena da putem “prezentacija” i “analiza”, pokaže građanima suštinu “dobrih namera” gradskog i državnog rukovodstva. 

Nakon stranačkog okupljanja niških SNS prvaka u kabinetu predsednika Republike, nema više nikakve sumnje da de se u slučaju Aerodroma postupati isključivo “po direktivi” i da greške u koracima, koji de dovesti do sramne predaje Aerodroma u ruke partijskih organa na čelu države, jednostavno nisu dozvoljene niti za zvanični Beograd prihvatljive. 

Korišdenje autoriteta predsednika Vučića za rešavanje lokalnih problema, a sve zbog podaničkih i nedomadinskih stavova lokalnih lidera, višestruko je štetna, ako ne i opasna po trenutnu političku i bezbedonosnu situaciju u Gradu. Ukoliko predsednik države odluči da naš Grad poseti kao zavereničko utvrđenje, vodedi sa sobom svu svoju partijsku ordiju u kilometarskoj koloni autobusa i sendviča, NIŠKA INICIJATIVA u tome de prepoznati neiskrene namere Države da drskim prisvajanjem Aerodroma unapredi njegovo poslovanje, a time i ekonomski status devastiranog Nišavskog okruga. Ako će mogući neredi na ulicama našeg Grada biti dovoljan razlog da se javnosti skrene pažnja sa gorućih pitanja u vezi sa statusom Kosova i Metohije, onda je neodgovornost i drskost aktuelne vlasti dosegla nivo besmisla. 

NIŠKA INICIJATIVA zauzela je stav da se sednica Skupština SG Niša ili održi u utorak, ili da se tačka u vezi sa Aerodromom skine sa dnevnog reda! 

NIŠKA INICIJATIVA od predsednika Vučića i njegovih lokalnih sledbenika traži razrađen plan razvoja Aerodroma na period od 10 godina, kao i trenutno objavljen ugovor o koncesiji! 

NIŠKA INICIJATIVA poziva sve odgovorne odbornike u SG Niša da na prvo mesto, kako i glasi odbornička zakletva, stave interese građana ovog grada, naših sugrađana i komšija. Mi odbornici, odgovorni smo za svaku pojedničanu odluku koja se tiče Grada i njegovih žitelja.

Za odgovronost Vučiću niko od nas nije položio zakletvu! 
 
Odbornička grupa “Niška Inicijativa” 

dr Radmila Popović 
Dejan Petković 
Srđan Nonić 
Dragoslav Petrović 

 

Komentara: 0


#   Niš   Beograd   SNS   Skupština grada Niša   prvo mesto   Mila Popov   Radmila Popović   Srđan Nonić   Niška inicijativa (NI)
@sns_srbija @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima