Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишка иницијатива: Разлози за одлагање СГ и распрaве о нишком аеродрому су тривијални и неубедљиви!

rssBookmark and Share

Ниш 07.04.2018. Јужна Србија Инфо

Без подршке и потписа НИШКЕ ИНИЦИЈАТИВЕ, на састанку шефова одборничких група, одржаном 4. априла у кабинету председника СГ Ниша, постигнут је договор о одлагању седнице Скупштине града Ниша заказане у уторак, 10. априла, пише у саопштењу нове одборничке групе "Нишка иницијатива".

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Саопштење преносимо у целости...

Разлози који су на том састанку наведени у најмању руку су тривијални и неубедљиви, а донекле и увредљиви за грађане, јер је као један од мотива одлагања наведена “недовољна упућеност и информисаност грађана”, као и да укупна јавност “нема прави увид у целину ситуације”.

Време се купује и због тога како би некакав опскуран тим нишких политичких стручњака имао довољно времена да путем “презентација” и “анализа”, покаже грађанима суштину “добрих намера” градског и државног руководства. 

Након страначког окупљања нишких СНС првака у кабинету председника Републике, нема више никакве сумње да де се у случају Аеродрома поступати искључиво “по директиви” и да грешке у корацима, који де довести до срамне предаје Аеродрома у руке партијских органа на челу државе, једноставно нису дозвољене нити за званични Београд прихватљиве. 

Коришдење ауторитета председника Вучића за решавање локалних проблема, а све због поданичких и недомадинских ставова локалних лидера, вишеструко је штетна, ако не и опасна по тренутну политичку и безбедоносну ситуацију у Граду. Уколико председник државе одлучи да наш Град посети као завереничко утврђење, водеди са собом сву своју партијску ордију у километарској колони аутобуса и сендвича, НИШКА ИНИЦИЈАТИВА у томе де препознати неискрене намере Државе да дрским присвајањем Аеродрома унапреди његово пословање, а тиме и економски статус девастираног Нишавског округа. Ако ће могући нереди на улицама нашег Града бити довољан разлог да се јавности скрене пажња са горућих питања у вези са статусом Косова и Метохије, онда је неодговорност и дрскост актуелне власти досегла ниво бесмисла. 

НИШКА ИНИЦИЈАТИВА заузела је став да се седница Скупштина СГ Ниша или одржи у уторак, или да се тачка у вези са Аеродромом скине са дневног реда! 

НИШКА ИНИЦИЈАТИВА од председника Вучића и његових локалних следбеника тражи разрађен план развоја Аеродрома на период од 10 година, као и тренутно објављен уговор о концесији! 

НИШКА ИНИЦИЈАТИВА позива све одговорне одборнике у СГ Ниша да на прво место, како и гласи одборничка заклетва, ставе интересе грађана овог града, наших суграђана и комшија. Ми одборници, одговорни смо за сваку поједничану одлуку која се тиче Града и његових житеља.

За одговроност Вучићу нико од нас није положио заклетву! 
 
Одборничка група “Нишка Иницијатива” 

др Радмила Поповић 
Дејан Петковић 
Срђан Нонић 
Драгослав Петровић 

 

Коментара: 0


#   Ниш   Београд   СНС   Скупштина града Ниша   прво место   Мила Попов   Радмила Поповић   Срђан Нонић   Нишка иницијатива (НИ)
@sns_srbija @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима