Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дачић: Противници геј-параде су психопате

rssBookmark and Share

16.09.2012. Autor: S.R.

Председник Владе Србије и министар унутрашњих послова, Ивица Дачић, назвао је противнике геј-параде психопатама.

Дачић: Противници геј-параде су психопате

„Немам разумевања за психопате који прете да ће поубијати учеснике геј параде и који кажу да параде неће бити.“ – рекао је Дачић у Врању, одговарајући на питања новинара о предстојећој геј-паради.

Дачић је на тај начин у исту групу сврстао претње маргиналних појединаца и група, углавном изречених са друштвених мрежа, и ненасилну кампању политичког покрета Двери – За живот Србије против одржавања геј-параде, као и захтеве патриотских организација, попут СНП Наши, који траже забрану геј-параде на 100 година и указују на противуставно деловање ЛГБТ-организација.

Дачић је рекао и да питање геј-параде није питање људских права, већ безбедности, и додао да ће њено одржавање зависити пре свега од учесника.

Настојећи да се додвори већини српске јавности која је против одржавања геј-параде, Дачић је невешто критиковао стављање геј-параде у први план, иако су високи функционери његове партије, Жарко Обрадовић и Славица Ђукић Дејановић, отворени геј-лобисти.

Дачићев вербални дриблинг је гласио: „Маните ме више тих прича о људским правима. Каква људска права, у питању је безбедност људи! Има земаља где нема геј параде, па су чланице ЕУ. Да ли је могуће да је то и даље главна тема, да се и даље бавимо геј-парадом као главним проблемом, као улазницом у ЕУ, што је смешно.“


#   Жарко Обрадовић   људска права
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима