Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дачић у Алексинцу: Заједно са СНС да ударимо темеље за нову, бољу Србију

rssBookmark and Share

Алексинац 17.07.2017.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић данас је на обележавању 27 година постојања и рада СПС и да је њен главни циљ ефикасна партијска организација која може да одговори свим политичким и другим изазовима са којима се суочавају партије у 21. веку.

Дачић у Алексинцу: Заједно са СНС да ударимо темеље за нову, бољу Србију

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић данас је на обележавању 27 година постојања и рада СПС и да је њен главни циљ ефикасна партијска организација која може да одговори свим политичким и другим изазовима са којима се суочавају партије у 21. веку.

„У том смислу се припремамо за нове политичке изазове и циљ нам је да сви наши људи који се налазе на различитим нивоима власти предано раде свој посао и да му буду посвећени и да наравно заједно са Српском напредном странком пробамо да ударимо темеље за једну нову Србију која ће гарантовати бољи живот за све грађане Србије” рекао је Дачић.

Први потпредседник Владе Ивица Дачић рекао је данас да ће Влада Србије у наредном периоду расправљати о давања дипломатског статуса припадницима Руског хуманитарног центра у Нишу, уз опаску да је та тема веома исполитизована.„Та тема је доста исполитизована и доведена до тог нивоа, до много вишег значаја него што јесте”, рекао је Дацичх одговарајући на питања новинара пред седницу ГО СПС, чији је председник.Према речима Дачића, у овом случају треба водити рачуна о ставовима разних земаља о том питању (дипломатском статусу за РХЦ) али и о нашим националним интересима.„О томе ће се изјаснити Влада Србије у наредном периоду”, рекао је Дачић.

Дачић је новинарима пред свечану седницу Главног одбора СПС у Алексинцу рекао да је СПС партија дугог трајања, заснована на концепту модерне социјал-демократије која се данас залаже за друштво које ће бити засновано на принципима слободе, једнакости, солидарности, равноправности, демократије и правде.

Како је рекао за СПС нема одмора, а прва следећа политичка активност је, како је рекао, градски избори у Београду.

„Али, независно од тих избора, сви наши министри у влади ће бити посвећени свом послу сваког дана” навео је лидер социјалиста.

Он је додао да се сви заједно труде да кораци којима Србија иде буду „велики кораци” како би се надокнадило све оно што је Србија у протеклим деценијама пропустила.

„Улога СПС у новој влади је значајнија и ја се захваљујејм Александру Вучићу на тој позицији јер ми нисмо трговали својом позицијом и значајем и нисмо подржали Вучића да бисмо тиме нешто политички ућарили” подвукао је Дачић.

„Од нас зависи какав ћемо успех имати и да ли ћемо успети да оправдамо поверење” упозорио је Дачић.

Како је оценио преко председничких избора унапређено је међусобно поверење заједништво и сарадња са СНС и председником Србије Александром Вучићем што нам, наводи, отвара „дугорочно мишљење о дугорочној сарадњи и у наредном периоду и како су они сами рекли и нама је циљ јачање стратешког партнерства са СНС и Александром Вучићем”.

Свечана седница Главног одбора Социјалистичке партије Србије, поводом обележавања 27 година од оснивања Социјалистичке партије Србије, одржана је 17. јула 2017. године у Алексинцу у хотелу Босфор.

Новица Тончев и Душан Бајатовић нови потпредседници СПС

За нове потпредседнике Социјалистичке партије Србије данас су изабрани Новица Тончев и Душан Бајатовић.

Они су изабрани на свечаној седници Главног одбора на којој је обележено 27 година постојања СПС.

Заменица председника СПС је Славица Ђукић Дејановић, а потпредседници поред два новоизабрана су и Бранко Ружић, Александар Антић, Предраг Марковић и Жарко Обрадовић.

За чланове председништва социјалиста изабрани су Горан Триван, Борис Милићевић, Бане Митровић, Мирко Керкез, Снежана Пауновић, Александар Ђуровић, Бранко Ћурчић и Славица Ајдер из Војводине.

Бајатовић је изабран за потпредседника партије али је још раније „замрзао” све страначке функције од како је постао директор Србија гаса.

Танјуг, Алексинац.Нет


#   Алексинац   СПС   Ивица Дачић   Новица Тончев   Жарко Обрадовић   Александар Антић   Славица Ђукић Дејановић   Душан Бајатовић   Бранко Ружић   Александар Ђуровић   Босфор хотел   Предраг Марковић   Мирко Керкез   Горан Триван
@socijalisti @DacicIvica @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима