Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Под слоганом "Ивица Дачић - премијер Србије", СПС започео изборну кампању у главном граду

Bookmark and Share

07.03.2022. Танјуг, СПС

Председник СПС Ивица Дачић поручио је у недељу са предизборног скупа у Београду да су тој коалицији искључиво приоритет интереси Србије, а не Европске уније, Запада или Истока, те да ће наставити да се залажу и боре за добробит грађана Србије.

СПС Screenshot
СПС Screenshot

Дачић је, на скупу коалиције коју чине СПС, Јединствена Србија и Зелени Србије, рекао да су три питања кључна за нашу земљу – питање КиМ, НАТО и пријатељство са Русијом и Кином.

„Косово ће заувек остати део Србије. Рецимо „не“ НАТО-у, јер су нас они бомбардовали. Нећемо уводити санкције пријатељским земљама. Увођење санкција Русији, значило би увођење санкција Србији“, поручио је Дачић.

Дачић је позвао грађане да гласају за коалицију јер ће тако, каже, „гласати за себе“.

Он је навео и да су резултати досадашње власти, коалиције СНС и СПС финансијска консолидација земље, нове инвестиције и бољи услови рада.

Истакао је да ће се борити за поштену пореску политику, социалну заштиту, веће пензије и права мајки ижена, као и за то да право на пенизије оствари свако, без обзира на године стажа и године старости.

Дачић је поручио да на председничким изборима подржава Александра Вучиће, те објаснио да ће, уколико они буду премијер и предсеник, Србија имати чврсту, напредну и одговорну политику.

Подижући заставу Србије, поручио је да се за то бори.

Скуп је одржан у хали Београдског сајма, на којем се окупило више хиљада грађана, уз заставе, страначка обележја и трубаче, а започео је извођењем химне Србије.

Скупу су присуствовали функционери СПС Владан Заграђанин председник ИО ГО СПС, потпредседници СПС Бранко Ружић, Александар Антић, Славица Ђукић Дејановић, Ђорђе Милићевић, Жарко Обрадовић, Предраг Ј. Марковић, Душан Бајатовић.

Председник Једиствене Србије Драган Марковић Палма рекао је да у Србији има 100 странака, али да је само „један једини“ Ивица Дачић, који се, каже, једини залаже за српску традицију и народну ношњу, допринео је да 18 држава повуче признање о независности КиМ, као и да наше коло уђе у Унеско.

Подсетио је да њихова коалиција траје више од деценије и да су својом политиком умногоме допринели економском развоју и унапређењу животног стандарда у земљи, те навео да Дачић треба да буде премијер, јер је човек из народа и „рођен је у централној Србији“.

Кандидат за градоначелника Београда Тома Фила рекао је да ће његова канцеларија бити отворена за све оне који трпе неправду.

Председник београдских социјалиста Никола Никодијевић је рекао да ће се у Београду наставити са трендом изградње школа и болница и истакао да је његова странка заслужна за највећи пројекат који српска престоница гради – изградњу метроа.

Представник „Зелених“ Иван Карић је рекао да је циљ коалиције да се отварају нова радна места и решавају еколошки проблеми у земљи, али да њихова странка није „настала из кабинета у Бриселу“.

Дачић је подсетио и на покојног пријатеља, функционера СПС Милутина Мркоњића, а затим позвао певачицу Ану Бекуту да му се придружи.

Она је испричала какав је човек био Мркоњић и додала да је њена дужност да вечерас буде са онима који су га волели, следили и подржавали, а затим отпевала песму „Видовдан“.

Дачић је говор завршио речима:

„Живела Србија, живео српски народ“!

Извор: Танјуг, СПС


#   СПС   Ивица Дачић   Славица Ђукић Дејановић   Душан Бајатовић   Бранко Ружић   УНЕСКО   Драган Марковић   Драган Марковић Палма   Јединствена Србија   парламентарни избори 2022   Зелени Србије
@socijalisti @DacicIvica @UNESCO @JS_domacinski @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима