Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pod sloganom "Ivica Dačić - premijer Srbije", SPS započeo izbornu kampanju u glavnom gradu

Bookmark and Share

07.03.2022. Tanjug, SPS

Predsednik SPS Ivica Dačić poručio je u nedelju sa predizbornog skupa u Beogradu da su toj koaliciji isključivo prioritet interesi Srbije, a ne Evropske unije, Zapada ili Istoka, te da će nastaviti da se zalažu i bore za dobrobit građana Srbije.

SPS Screenshot
SPS Screenshot

Dačić je, na skupu koalicije koju čine SPS, Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije, rekao da su tri pitanja ključna za našu zemlju – pitanje KiM, NATO i prijateljstvo sa Rusijom i Kinom.

„Kosovo će zauvek ostati deo Srbije. Recimo „ne“ NATO-u, jer su nas oni bombardovali. Nećemo uvoditi sankcije prijateljskim zemljama. Uvođenje sankcija Rusiji, značilo bi uvođenje sankcija Srbiji“, poručio je Dačić.

Dačić je pozvao građane da glasaju za koaliciju jer će tako, kaže, „glasati za sebe“.

On je naveo i da su rezultati dosadašnje vlasti, koalicije SNS i SPS finansijska konsolidacija zemlje, nove investicije i bolji uslovi rada.

Istakao je da će se boriti za poštenu poresku politiku, socialnu zaštitu, veće penzije i prava majki ižena, kao i za to da pravo na penizije ostvari svako, bez obzira na godine staža i godine starosti.

Dačić je poručio da na predsedničkim izborima podržava Aleksandra Vučiće, te objasnio da će, ukoliko oni budu premijer i predsenik, Srbija imati čvrstu, naprednu i odgovornu politiku.

Podižući zastavu Srbije, poručio je da se za to bori.

Skup je održan u hali Beogradskog sajma, na kojem se okupilo više hiljada građana, uz zastave, stranačka obeležja i trubače, a započeo je izvođenjem himne Srbije.

Skupu su prisustvovali funkcioneri SPS Vladan Zagrađanin predsednik IO GO SPS, potpredsednici SPS Branko Ružić, Aleksandar Antić, Slavica Đukić Dejanović, Đorđe Milićević, Žarko Obradović, Predrag J. Marković, Dušan Bajatović.

Predsednik Jedistvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je da u Srbiji ima 100 stranaka, ali da je samo „jedan jedini“ Ivica Dačić, koji se, kaže, jedini zalaže za srpsku tradiciju i narodnu nošnju, doprineo je da 18 država povuče priznanje o nezavisnosti KiM, kao i da naše kolo uđe u Unesko.

Podsetio je da njihova koalicija traje više od decenije i da su svojom politikom umnogome doprineli ekonomskom razvoju i unapređenju životnog standarda u zemlji, te naveo da Dačić treba da bude premijer, jer je čovek iz naroda i „rođen je u centralnoj Srbiji“.

Kandidat za gradonačelnika Beograda Toma Fila rekao je da će njegova kancelarija biti otvorena za sve one koji trpe nepravdu.

Predsednik beogradskih socijalista Nikola Nikodijević je rekao da će se u Beogradu nastaviti sa trendom izgradnje škola i bolnica i istakao da je njegova stranka zaslužna za najveći projekat koji srpska prestonica gradi – izgradnju metroa.

Predstavnik „Zelenih“ Ivan Karić je rekao da je cilj koalicije da se otvaraju nova radna mesta i rešavaju ekološki problemi u zemlji, ali da njihova stranka nije „nastala iz kabineta u Briselu“.

Dačić je podsetio i na pokojnog prijatelja, funkcionera SPS Milutina Mrkonjića, a zatim pozvao pevačicu Anu Bekutu da mu se pridruži.

Ona je ispričala kakav je čovek bio Mrkonjić i dodala da je njena dužnost da večeras bude sa onima koji su ga voleli, sledili i podržavali, a zatim otpevala pesmu „Vidovdan“.

Dačić je govor završio rečima:

„Živela Srbija, živeo srpski narod“!

Izvor: Tanjug, SPS


#   SPS   Ivica Dačić   Slavica Đukić Dejanović   Dušan Bajatović   Branko Ružić   UNESKO   Dragan Marković   Dragan Marković Palma   Jedinstvena Srbija   parlamentarni izbori 2022   Zeleni Srbije
@socijalisti @DacicIvica @UNESCO @JS_domacinski @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima