Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dačić u Aleksincu: Zajedno sa SNS da udarimo temelje za novu, bolju Srbiju

rssBookmark and Share

Aleksinac 17.07.2017.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić danas je na obeležavanju 27 godina postojanja i rada SPS i da je njen glavni cilj efikasna partijska organizacija koja može da odgovori svim političkim i drugim izazovima sa kojima se suočavaju partije u 21. veku.

Dačić u Aleksincu: Zajedno sa SNS da udarimo temelje za novu, bolju Srbiju

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić danas je na obeležavanju 27 godina postojanja i rada SPS i da je njen glavni cilj efikasna partijska organizacija koja može da odgovori svim političkim i drugim izazovima sa kojima se suočavaju partije u 21. veku.

„U tom smislu se pripremamo za nove političke izazove i cilj nam je da svi naši ljudi koji se nalaze na različitim nivoima vlasti predano rade svoj posao i da mu budu posvećeni i da naravno zajedno sa Srpskom naprednom strankom probamo da udarimo temelje za jednu novu Srbiju koja će garantovati bolji život za sve građane Srbije” rekao je Dačić.

Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić rekao je danas da će Vlada Srbije u narednom periodu raspravljati o davanja diplomatskog statusa pripadnicima Ruskog humanitarnog centra u Nišu, uz opasku da je ta tema veoma ispolitizovana.„Ta tema je dosta ispolitizovana i dovedena do tog nivoa, do mnogo višeg značaja nego što jeste”, rekao je Dacičh odgovarajući na pitanja novinara pred sednicu GO SPS, čiji je predsednik.Prema rečima Dačića, u ovom slučaju treba voditi računa o stavovima raznih zemalja o tom pitanju (diplomatskom statusu za RHC) ali i o našim nacionalnim interesima.„O tome će se izjasniti Vlada Srbije u narednom periodu”, rekao je Dačić.

Dačić je novinarima pred svečanu sednicu Glavnog odbora SPS u Aleksincu rekao da je SPS partija dugog trajanja, zasnovana na konceptu moderne socijal-demokratije koja se danas zalaže za društvo koje će biti zasnovano na principima slobode, jednakosti, solidarnosti, ravnopravnosti, demokratije i pravde.

Kako je rekao za SPS nema odmora, a prva sledeća politička aktivnost je, kako je rekao, gradski izbori u Beogradu.

„Ali, nezavisno od tih izbora, svi naši ministri u vladi će biti posvećeni svom poslu svakog dana” naveo je lider socijalista.

On je dodao da se svi zajedno trude da koraci kojima Srbija ide budu „veliki koraci” kako bi se nadoknadilo sve ono što je Srbija u proteklim decenijama propustila.

„Uloga SPS u novoj vladi je značajnija i ja se zahvaljujejm Aleksandru Vučiću na toj poziciji jer mi nismo trgovali svojom pozicijom i značajem i nismo podržali Vučića da bismo time nešto politički ućarili” podvukao je Dačić.

„Od nas zavisi kakav ćemo uspeh imati i da li ćemo uspeti da opravdamo poverenje” upozorio je Dačić.

Kako je ocenio preko predsedničkih izbora unapređeno je međusobno poverenje zajedništvo i saradnja sa SNS i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem što nam, navodi, otvara „dugoročno mišljenje o dugoročnoj saradnji i u narednom periodu i kako su oni sami rekli i nama je cilj jačanje strateškog partnerstva sa SNS i Aleksandrom Vučićem”.

Svečana sednica Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, povodom obeležavanja 27 godina od osnivanja Socijalističke partije Srbije, održana je 17. jula 2017. godine u Aleksincu u hotelu Bosfor.

Novica Tončev i Dušan Bajatović novi potpredsednici SPS

Za nove potpredsednike Socijalističke partije Srbije danas su izabrani Novica Tončev i Dušan Bajatović.

Oni su izabrani na svečanoj sednici Glavnog odbora na kojoj je obeleženo 27 godina postojanja SPS.

Zamenica predsednika SPS je Slavica Đukić Dejanović, a potpredsednici pored dva novoizabrana su i Branko Ružić, Aleksandar Antić, Predrag Marković i Žarko Obradović.

Za članove predsedništva socijalista izabrani su Goran Trivan, Boris Milićević, Bane Mitrović, Mirko Kerkez, Snežana Paunović, Aleksandar Đurović, Branko Ćurčić i Slavica Ajder iz Vojvodine.

Bajatović je izabran za potpredsednika partije ali je još ranije „zamrzao” sve stranačke funkcije od kako je postao direktor Srbija gasa.

Tanjug, Aleksinac.Net


#   Aleksinac   SPS   Ivica Dačić   Novica Tončev   Žarko Obradović   Aleksandar Antić   Slavica Đukić Dejanović   Dušan Bajatović   Branko Ružić   Aleksandar Đurović   Bosfor hotel   Predrag Marković   Mirko Kerkez   Goran Trivan
@socijalisti @DacicIvica @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima